Kattintson jótékony célból!

FMH - Ismert közéleti személyiségek kampányolnak majd azon alapítványokért, amelyek számára három portál cikkeire való kattintással gyűjtenek adományt.

feol.hu

Jótékonysági akciót indít hétfőtől a Hírkereső.hu, a Kapu.hu és a Tombola.hu: a csoport tagjai minden portálaikon keresztül elolvasott hír után 5 fillért adományoznak az adott hónapban kiválasztott alapítványnak.

A júniustól decemberig tartó időszakban 6+4 (júniustól novemberig 7 nagyobb, decemberben 4 kisebb) alapítvány kerül be a kampányba a lehető legszélesebb társadalmi csoportokat elérő területekről, úgy mint egészségügy, sport, oktatás és kultúra. Minden alapítványt egy közéleti személyiség képvisel, aki az adománygyűjtés időszaka alatt saját alapítványáért kampányol. Az összegyűlt összegek negyedévente, nyilvánosan kerülnek átadásra.
Minden cikkolvasást egy online számláló regisztrál a hírkereső.hu oldalán, így pontosan mérhető és percre pontosan nyomon követhető, mennyi adományt "olvasnak össze" a Hírkereső-csoport olvasói. 
    
A Peter Cerny Alapítványért kampányol júniusban Sváby András. A magyarországi koraszülött-mentésben úttörő szerepet vállaló alapítvány kiemelten közhasznú szervezet: az alapító célja annak az anyagi, technikai és személyi bázisnak megteremtése, amely biztosítja a koraszülöttek, a beteg újszülöttek és csecsemők mentését, szállítását, intenzív ellátását, valamint a gyermekek intenzív kezelését követő teljes körű gondozási és rehabilitációs feladatok elvégzését.
     
Az Árvácska Állatvédő Egyesületért és a Madárkórház Alapítványért kampányol júliusban Kemény Dénes és Kósz Zoltán. Az egyesület célkitűzései a többi között: az állatvédelmi törvény betartásának előmozdítása, fellépés a rossz bánásmód, éheztetés, állatkínzás ellen, az állattartási kultúra és a felelősség fejlesztése, a kutyák életkörülményeinek javítása, örökbeadásuk ösztönzése, küzdelem az elhagyott, gazdátlan állatok számának csökkentéséért. 
A Madárkórház Alapítvány elsősorban védett, sérült vagy megbetegedett madarakon segít. A szakszerű állatkórházi ellátás és felépülés után a madarakat visszaengedik természetes közegükbe, vagy az arra már alkalmatlan egyedeket szakszerű körülmények között tartják. A természetes sérüléseken, fertőzéseken túl az emberi tevékenységek következtében - mérgezések, országúti károk, orvvadászat - sok madár szenved olyan sérülést, amelyből megfelelő körülmények között megmenthetők. Az 1999-ben alapított Madárkórház 2006-tól az uniós támogatással létrehozott Madárparkban működik, ide érkeznek az ország minden tájáról a sérült, vagy beteg madarak.

(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!