Belföld

2009.10.05. 12:42

Nagyobb energiafüggetlenség kell! - véli Orbán és az észt államfő

FMH - Észtország államfője és a Fidesz elnöke egyetértett abban, hogy mindkét ország alapvető érdeke Európa Oroszországtól való egyoldalú energiafüggőségének radikális csökkentése - közölte Szijjártó Péter, aki budapesti sajtótájékoztatóján ismertette Toomas Hendrik Ilves és Orbán Viktor hétfői találkozójának részleteit.

feol.hu

A Fidesz elnöki stábjának vezetője kifejtette: egyetértettek abban, hogy az egyoldalú energiafüggőség csökkentését diverzifikációval lehet elérni, vagyis egész Közép-Európának stratégiai érdeke, hogy olyan ellátási csatornák és olyan lelőhelyek jöjjenek létre, amelyek megteremtik a térség energiafüggetlenségét, illetve véget vetnek az Oroszországtól való energiafüggőségnek.
Szijjártó Péter tájékoztatása szerint Észtország elnöke és a Fidesz elnöke elsősorban a Baltikumtól az Adriáig terjedő közép-európai térség stratégiai érdekeiről, és az ezek mentén történő együttműködésről váltott szót.
Hozzátette: Toomas Hendrik Ilves észtországi látogatásra hívta meg Orbán Viktort.
(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!