Interaktivitás és divat találkozása

2024.04.19. 14:30

Eredet címmel nyílik virtuális és valóságos kiállítás

Eredet címmel nyílik interaktív kiállítás a THEFOUR tervezőpáros munkáiból Székesfehérváron. A kifinomult formák és a különleges szabászati megoldások egy médiaművész segítségével kelnek életre.

Feol.hu

A THEFOUR márka egy különleges kollaborációból született

Forrás: THEFOUR

A divat iránt érdeklődők mindenképpen látogassanak el a THEFOUR tervezőpáros ruháiból és munkafolyamataiból nyíló Eredet című virtuális és valóságos kiállításra, mely április 26-án, pénteken 18 órakor a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ Fürdő sori épületében nyílik. A tárlatot Csalár Bence divatújságíró, divatszakértő vezeti fel, a megnyitón fellép Hegyi Dóra „OHNODY”, Junior Artisjus-díjas énekesnő is.

A THEFOUR márka egy különleges kollaborációból született, mely Gálvölgyi Anett és Miovác Márton nevéhez fűződik, akik mögött több éves barátság és szakmai együttműködés áll. „Személyiségük jobban nem is különbözhetne, de épp ez a különbözőség adja a brand dinamikáját. Kettejük folyamatos párbeszéde tereli közös mederbe ellentétes energiáikat: ebből a dialógusból születnek a stílusos és motivált nőkre tervezett ruhák és táskák. Az erőteljes gondolati tartalmat szofisztikált szabászati megoldások és kifinomult formák ellensúlyozzák, így a darabok művészi értékük mellett is hordható és emlékezetes elemei a hölgyek ruhatárának” – szól a kiállítás közleménye.

Amikor a THEFOUR identitást keressük, szeretem kiemelni, hogy Anettnek és nekem eltérő gyökereim vannak, amelyhez mind a ketten szeretünk visszanyúlni. Anett vonalán sok afrikai anyagot és motívumot használunk, miattam pedig a vajdasági jacquard textileket emelem be a kollekcióba. Mivel kultúrákon átívelő inspirációs forrásból dolgozunk, így nem állunk meg a gyökereinknél, Ázsiából és Amerikából is szívesen hozunk izgalmas elemeket. Fontos számunkra a magas minőségű anyagok használata, ezért francia luxusmárkák „maradék” anyagait is használjuk. Azért is szeretünk csíkokból, egyszerűbb formákból dolgozni, mert a textilek, amelyeket használunk, nagyon limitáltak, illetve így a szabás a legkevesebb hulladékot képezi” – emelik ki a tervezők.

A kiállítás különlegességét tovább fokozza, hogy a tervezők ruháit egy sötét teremben állították ki, így a kollekció a megvilágítástól ragyog. A tárlat dinamikáját virtuális elemek fokozzák; a terem falain és a térbe belógatott fekete anyagra, valamint az installációkon vetített képek, filmek láthatók a tervezésről, a munkafolyamatokról és a bemutatókról. A speciális vetítés Falvay Miklós médiaművész munkáját dicséri.

A tárlat május 31-ig látogatható, hétfőtől péntekig 8–20 óráig, szombaton 14–20 óráig. A belépés ingyenes.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában