Tovább élt a hagyomány

2024.05.02. 18:00

A majális nem múlhatott el Mezőszilason zenés ébresztő nélkül

A május 1-ei programok mindig változtak, de a reggeli muzsikaszó mindig állandó maradt Mezőszilason. Idén is elindult a menet, ahol Cseh Dávid billentyűn, míg Kutasi Dániel szaxofonon húzta kedvenc énekeiket és ébresztették fel a falu lakosait.

Kecskés Zoltán

Különleges ébresztővel készültek Mezőszilason.

Fotó: Az egyesület

„Hogyha ír majd, édesanyám, írjon a falunkról, / Küldjön egy szál virágot az öreg akácunkról! – szólt az ének a Mezőszilasi utcákon május elsején reggel. Ahogy azt Varga Dorina egyesületi elnök a FEOL-nak elmesélte, 2024-ben a szokásos egy kocsi helyett kettő járta végig a községet szerda délelőtt. A fiúk mögött a Miska-hegyi Néptánccsoport tagjai és barátaik kísérték, táncolták és énekelték végig a menetet.

Vidám hangulat uralkodott a menet során, zene és tánc is volt.
Fotó: Az egyesület

– Nagy öröm volt számunkra átélni a szívvel-lélekkel teli fogadtatást a faluban, a kedvességet, a mosolygós tekinteteket. Felemelő érzés volt a Zenés Ébresztő, mely a déli órákban fejeződött be. Az esemény során többen is csatlakoztak és a menet végére tizennyolcan kísérték a két zenészt. Ígérgetni felelőtlenül nem szeretek, de a fiúk nevében biztosan állíthatom, hogy jövőre május 1-én újra felcsendül zenéjük – fűzte hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában