Vizsgálják az eset körülményeit

2024.03.31. 16:39

Előzetesben vár a sorsára a fehérvári késelő

Horváth-Buthy Lilla

Fotó: Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Ahogy arról korábban beszámoltunk, január 22-én a Skála közelébe, a Pilinszky János térre hívták a rendőröket, mert egy férfi az egyik lépcsőház bejáratánál késsel megszúrta egy nőismerősét, majd elmenekült a helyszínről. 

A rendőrök pár percen belül a közelben fogták el az 59 éves férfit, aki addigra már saját magának is sérüléseket okozott. Emiatt a mentőszolgálat munkatársai mindkét személyt kórházba szállították. Az esetnek, ami délután fél 5-kor történt, sok járókelő a szemtanúja volt.

Azt is megírtuk, hogy egy szabadnapos fehérvári katona, Madarász Dávid főtörzsőrmester volt az, aki elsőként és gondolkodás nélkül a nő segítségére sietett, azonnal hívta a mentőket, majd igyekezett feltartóztatni a késelőt, akinek utánaeredt.

A rendőrök, elfogását követően, kihallgatták a férfit, majd kezdeményezték előzetes letartóztatását. Ezt követően a Székesfehérvári Járásbíróság - az ügyészi indítványnak helyt adva - el is rendelte a férfi letartóztatását.

A feol.hu fejleményekkel kapcsolatos kérdésére a vármegyei rendőrség kommunikációs szolgálata elárulta, jelenleg szakértők bevonásával vizsgálják kollégáik az eset körülményeit, miközben a támadó továbbra is letartóztatásban marad.

Válaszukat változtatás nélkül közöljük: "A 2024. január 22-ei eset kapcsán a Fejér Vármegyei Rendőr Főkapitányság Bűnügyi Osztálya életveszélyt okozó testi sértés elkövetése miatt folytat büntetőeljárást. Az eset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálják, valamint előterjesztést tettek a férfi letartóztatásának határidejének meghosszabbítására, amit a bíróság elrendelt."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!