Megoldották

2024.05.16. 13:19

Szentkirályi: a BKK-alkalmazottak a MÁV-applikáción keresztül kaphatnak virtuális bérletet (videó)

Kis lépéssel, rövid idő alatt is nagy eredményeket lehet elérni, ha az ember nem vesztegeti az idejét. Azonnali megoldást biztosítunk a BKK-dolgozóknak a MÁV-applikáción keresztül, hogy ugyanúgy kapjanak virtuális bérletet ők is, ahogy a MÁV-VOLÁN-dolgozók - írta a Facebook-oldalára feltöltött videó mellé csütörtökön a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje a BKK-alkalmazottak vállalati országbérletének megoldásáról.

MW

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Szentkirályi Alexandra előző csütörtöki bejegyzésében azt írta: tudomására jutott, hogy a főváros közlekedési cége még legalább 7 hónapig nem tudja biztosítani a saját alkalmazottainak a vállalati országbérletet, vagyis a MÁV-VOLÁN-járatokon való ingyenes utazás lehetőségét. 

Egy applikáció-fejlesztés miatt csúszik az ügy, 15 ezer ember ingyenes utazása kerül ezzel veszélybe

 - írta, hozzátéve: ez elfogadhatatlan, azonnali megoldás kell, "ezért intézkedni fogok az ügyben".

A kormánypártok főpolgármester-jelöltje ezután telefonon egyeztetett Lázár János építési és közlekedési miniszterrel, a beszélgetésről készült videófelvételt meg is osztotta a közösségi oldalán.

A beszélgetésben Lázár János felidézte: azt kérték tőlük, hogy várjunk karácsonyig, "ami tarthatatlan szerintem és vállalhatatlan, mert a megállapodást megkötöttük februárban erről". 

Ha februártól idáig az elmúlt három hónapban valamit csináltak volna, akkor ez most rendelkezésére állhatna minden BKK dolgozónak, de úgy tűnik, hogy semmit nem csináltak

 - jegyezte meg a miniszter.

Szentkirályi Alexandra felvetésére Lázár János azt ígérte, hogy a BKK-alkalmazottak a MÁV-applikáción keresztül kaphatnak virtuális bérletet.

Lázár János kijelentette: "ezt meg tudjuk oldani, és meg is fogjuk oldani, mert valóban nem lehet se Karácsonyra, se karácsonyig várni, mert ez aránytalan kárt okozna" azoknak, akik a BKK-nál dolgoznak.

"Azért, mert a fővárosban három hónapig nem csináltak semmit a lustaság okán, ez szerintem nem magyarázat arra, hogy kárt okozzanak dolgozóknak" - mondta a miniszter.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában