Politika befolyásolás

2024.05.22. 18:02

A 2022-es választást külföldről befolyásoló hálózat ma is aktív és az ukrajnai háború eszkalációjáért dolgozik

A Szuverenitásvédelmi Hivatal megállapította, hogy az érintett nemzetközi hálózat a saját céljai érdekében avatkozott be a 2022-es magyar választásokba, megsértve ezzel hazánk nemzeti szuverenitását.

MW

Az ellenzéki összefogás hat pártjának vezetői és a tömörülés miniszterelnök-jelöltje által tartott tüntetés

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A Szuverenitásvédelmi Hivatal megvizsgálta az X közösségi platformon megjelent felvételek vágatlan verzióit, amelyeken a DK–Jobbik–Momentum–MSZP–LMP–Párbeszéd választási szövetség tiltott külföldi finanszírozásában érintett szereplők beszélnek a magyarországi választások és magyar politika befolyásolásáról – írja a Magyar Nemzet

A Hivatal megállapította, hogy a felvételek hitelesek, nem manipuláltak és megerősítik a tényt, hogy az érintett nemzetközi hálózat a saját céljai érdekében avatkozott be a 2022-es magyar választásokba, megsértve ezzel hazánk nemzeti szuverenitását 

– írta a közösségi médiában is közzétett közleményében a Szuverenitásvédelmi Hivatal.

Mint írják, a vizsgálat feltárta, hogy:

  • a hálózat legkésőbb a 2019. évi önkormányzati választások során is működött, és Karácsony Gergely főpolgármester-jelölti kampányában is feltűntek. 
  • A hálózat jelenleg is aktív, egész Közép-Európára kiterjedő politikai és üzleti érdekei vannak. 
  • Befolyásolási kísérleteik célja, hogy olyan politikai erőket juttassanak hatalomra, amelyek az érdekeiknek megfelelő döntéseket hoznák meg. 
  • A hálózat egyik fő donoraként megnevezik Soros Györgyöt. 
  • Az érdekcsoportokkal kapcsolatban az is bebizonyosodott, hogy céljuk az orosz-ukrán háború eszkalációja, amely egyértelműen ellentétben áll hazánk érdekeivel.

A Hivatal a jelentésben szereplő információk nyomán arra figyelmezteti a magyar állami szerveket, hogy a bemutatott struktúrák és folyamatok továbbra is súlyosan veszélyeztetik a választási folyamatok tisztaságát és Magyarország szuverenitását.

A teljes jelentés ITT olvasható.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában