Mindenütt jó, de a legjobb a Volánnál

2024.04.24. 20:38

Erdély Csanád visszatér Fehérvárra

A Dániából hazatérő válogatott csapatkapitány Sebők Balázshoz hasonlóan hároméves szerződést írt alá a Volánnal.

Szupkai Gábor

Fotó: Fehérvár AV19

A Hydro Fehérvár AV19 szerda este, rögtön a dán döntő lezárásának másnapján hivatalosan is bejelentette, hogy Erdély Csanád hazaigazol.

A 28 éves hokis 2011-ben érkezett Székesfehérvárra, majd a korosztályos csapatokban való sikeres szereplést követően a 2015/16-os szezont az Egyesült Államokban, az USHL-ben töltötte. A visszatérést követően is az osztrák ligában szerepelt, ahol kilenc szezon alatt több mint 400 találkozón lépett jégre és 235 pontot szerzett.

A válogatott játékos a legutóbbi szezont a dán Esbjergben töltötte, ahonnan 48 meccsen szerzett 37 ponttal és egy bajnoki ezüstéremmel tér vissza a Volánhoz.

 „Azt kaptam, amit vártam az első légiósévemtől: kicsit más szerepkörben tudtam játszani, ezen kívül megtapasztaltam, milyen külföldön játszani. Úgy gondolom, ezzel a tapasztalattal gazdagabban másképp viszonyulok majd a légiós-csapattársaimhoz is. Ezen kívül több speciális egységből vettem ki a részem, remélem, ezt tudom majd folytatni itthon is. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem volt benne a fejemben az, hogy ha hazatérek, az Alba Arénában szerepelhetek. Láttam képeket a nyitórendezvényről, nagyon tetszettek, örülök, hogy egy teljesen más közegben, de mégis ugyanazokkal a csapattársakkal és stábtagokkal, ugyanazok előtt a szurkolók előtt játszhatunk, akiket annyira kedvelünk.

Hozzátette, minden csapatnál előny, ha sok a hazai játékos, mert sokkal jobb a csapatkohézió. A csapat és saját céljaival kapcsolatban elárulta: az újabb Bajnokok Ligája-szereplés mind a fehérvári, mind az egész magyar jégkorongnak jót tesz majd.

A legelső célom az, hogy csapattal és a szurkolóinkkal együtt belakjuk az Alba Arénát, teremtsünk új hagyományokat, másodszor pedig szeretnénk megismételni a jó CHL-szereplést, ami pedig a ligát illeti, természetesen a rájátszásban szeretnék szerepelni. Egyéni szinten ígérhetem, hogy ugyanazzal az elánnal fogok beleállni a mérkőzésebe, amit a szurkolók tőlem megszokhattak, és remélem, minél több góllal tudom segíteni a csapatot.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában