A héten kétszer kell megmutatni

2024.04.29. 19:07

Az FKC kedden és vasárnap is játszik

A hétvégi Kozármisleny elleni betli után gyorsan talpra kell állnia az Alba Fehérvár KC lányainak, mert két komoly feladat vár rájuk a női kézilabda K&H Ligában.

Szupkai Gábor

Utasi Linda (sötétben) jó játékára nagy szükség lesz

Fotó: Kricskovics Antal

Elsőként kedden a Motherson-Mosonmagyaróvár KC, ahol nem éppen a pontok gyűjtögetése lehet a cél, hiszen per pillanat teljesen más célok lebegnek a két csapat szeme előtt. Erről a DKKA lányai tudnának mesélni, akiknek friss élményei vannak a Mosonmagyaróvár erősségéről, hiszen pénteken kaptak tőlük idegenben 43 gólt a bajnokin. 

Az Alba ősszel megúszta 34-el, de sajnos nincsenek túl jó formában az Alba lányai, így kőkemény feladat áll előttük, ezt nagyon jól tudja az együttes csapatkapitánya, Utasi Linda is. 

– Rettentően kemény hónap elé nézünk és ezt nagyon szerettük volna elkerülni. Belefutottunk egy olyan vereségbe, amit már ebben az évben nem tudunk lemosni magunkról. De megyünk tovább és megpróbáljuk minél előbb eldönteni a biztos bentmaradás kérdését, hogy ne legyen körömrágós a vége. Ez most egy felemás hét lesz, nyilván kedden a Mosonmagyaróvár ellen nem mi leszünk az esélyesek,  de ha ezen a meccsen ki tudjuk javítani azokat a hibákat, amit elkövettünkaz előző mérkőzésen, akkor a vasárnapi meccsen a Kisvárda ellen már remélem nem lesz probléma.  Rettentően fiatal a csapatunk, vannak olyan játékosaink akik nem éltek át ehhez hasonlót, hogy vannak kötelező mérkőzések. Leginkább a fejekben kell rendet rakni, mert nem a tudással van probléma - nyilatkozta Utasi Linda.

A csapat irányítója, Szabó Kitti 8 gólt dobott a Kozármisleny ellen, és a góljaira a héten is szükség lesz.  
– Úgy alakult ez a legutóbbi hétvége, hogy az utolsó mérkőzések is fontosak lesznek. A keddi meccs abból a szempontból más lesz, mint a vasárnapi Kisvárda elleni, hogy nem mi leszünk az esélyesek, de ezt arra kell felhasználni, hogy rendezzük a sorainkat, hogy a hétvégén győzni tudjunk. A Mosonmagyaróvárnak rutinos játékosai vannak, de ha meg tudjuk nehezíteni a dolgukat és a mi sorainkat rendezzük, akkor egy jó mérkőzést tudunk velük játszani - értékelt Szabó Kitti.
A Mosonmagyaróvár elleni mérkőzésen kedden este 18 órakor harsan fel a sípszó a Kőfém csarnokban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában