A legjobbak közül is a legjobbra emlékeztek

2024.03.29. 07:00

Puskás Ferenc szobránál ünnepelt az Aranycsapat Alapítvány (videó, galéria)

A hazaszeretet, a múlt és a legjobbak tisztelete ismét nagyszerű embereket hívott egybe méltó emlékezésre, ünneplésre: 97 éve született Puskás, de máig él, és örökké velünk marad a legenda.

Tihanyi Tamás

Puskás Ferencre születésnapja alkalmából emlékezett az Aranycsapat Alapítvány

Fotó: Tihanyi Tamás

Ezúttal nem a megszokott helyszínen, a budapesti Szent István Bazilika altemplomában, hanem Puskás Ferenc óbudai szobránál – Pauer Gyula 2013-ban felavatott alkotásánál – gyülekeztek Kű Lajos vezetésével a székesfehérvári Aranycsapat Alapítvány támogatói és barátai, hogy emlékezzenek és emlékeztessenek a máig leghíresebb magyarra születésének évfordulóján – amely egészen pontosan április 1-re esik. A koszorúzás helyszínének megválasztása azért volt szimbolikus, mert nemrégiben vandál módon megrongálták, festékkel leöntötték a szobrot, s akkor az alapítvány vezetése haladéktalanul intézkedett a helyreállításról és a károkozás miatt tiltakozó, egyben tisztelgő ünnepséget tartott a téren.

A résztvevők kézfeltartással jelezték, támogatják az Aranycsapat Alapítvány céljait
Fotó: Tihanyi Tamás

A korábbi alkalmakhoz hasonlóan ezúttal, csütörtökön délután is kiváló emberek gyűltek össze: mások mellett ifjabb Béres József, a világhírű tudós feltaláló fia, Bogyay Elemér ötvenhatos forradalmár, a torontói Magyar Ház egykori igazgatója, ifjabb Papp László, a háromszoros olimpikon ökölvívó fia, Kásás Zoltán olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, edző. A Kossuth-díjas Tolcsvay Béla és Cserta Gábor hangját a feltámadó szél sem tudta elsodorni, majd Puskás Öcsi felejthetetlen alakját a résztvevők közül többen megidézték, a legtöbbjük személyes emlékeit, élményeit osztotta meg a tisztelgőkkel: szokás szerint ismét Kű Lajos beszélt a legnagyobb hévvel és csodálattal.

Bogyay Elemér, ifjabb Béres József és Kű Lajos, a háttérben Tolcsvay Béla
Fotó: Tihanyi Tamás

A megemlékezés végén a résztvevők kézfeltartással tettek hitet amellett, hogy az 1952-es olimpia magyar sporthőseinek dicsősége, közöttük az Aranycsapat és Puskás Ferenc Helsinkiben aratott diadala mielőbb kapja meg a Magyar Örökség-díjat és legyen mindörökké Hungarikum!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában