Karate

2022.11.15. 17:23

Európa-bajnoki bronz!

Reichert Jázmin a Vértesi Tömegsport Közhasznú Sportegyesület karatékája bronzérmet nyert Lengyelországban a WKB szervezet kontinensviadalán.

Németh Krisztián

Forrás: Vértesi TKSE

A gyerek korcsoportban korábban világbajnoki ezüstérmet szerző Reichert Jázmin a lengyelországi Eb-n már a serdülők között lépett tatamira a +50 kilogrammos súlycsoportban. Bőke Béla tanítványa a tizenhatos tábláról nehezebb ellenfeleit ippon fejrúgással, majd bírói döntéssel győzte le, végül a legjobb négy között megállította vetélytársa.
- Az Eb szabályrendszere közelített a felnőtteknél alkalmazotthoz, ezért is volt fontos, hogy tapasztalatot szerezzen. Szélesebb taktikai, technikai repertoárt lehetett használni, mint itthon  - mondta Bőke Béla. - A súlycsoport beosztás nem jött ki jól, ellenfele aki búcsúztatta jóval súlyosabb volt, ez megzvarta Jázmint, fejrúgással szállt ki a küzdelmekből.
Nagy Daniella is szépen szerepelt, ugyancsak a 12-13 éves lányok között. A legjobb nyolc között állították meg, a dobogóért folytatott harcban a nyertes pozícióban bekapott egy fejrúgást.
- Daniellának még fejlődnie kell, kondícionálisan jobb állapotba kell hozni. Ugyanakkor szép győzelmet aratott a legjobb tizenhat között, hajszál válaszotta el a második győzelmétől. 

Forrás: Vértesi TKSE

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában