Vasárnap kezdődik

2024.04.27. 13:00

Roma Kultúra Napja rendezvénysorozat Sárkeresztúron

Négy napon keresztül, a Roma Kultúra Napja alkalmából szerveznek programokat a településen.

Bokányi Zsolt

Fotó: Sárkeresztúr Közösségi Oldala

Április 28-án kezdődik a rendezvénysorozat, így vasárnap a sportpályán a gasztronómiáé lesz a főszerep. Ásós Géza, étterem-tulajdonos látogat el a településre, aki a főzés közben talán azt is elárulja majd, hogyan lett a cigánysoron felnőtt, szegény fiúból Magyarország egyik első számú étterem-tulajdonosa, vagy, hogy mitől lesz igazán jó egy cigány étel? 12 órától tehát az előre jelentkezett csapatok közösen főzhetnek Ásós Gézával, majd ezt követi az elkészült ételek kóstolása – nyitott program mindenki számára, aki szeretne egy finom étel mellett jót beszélgetni.

Április 29-én, hétfő délután az általános iskola tornatermébe várják az érdeklődőket, ahol a programok 15 órától kezdődnek majd. Elsőként egy igazán érdekes esemény lesz, a – Kerekasztal beszélgetés példaképeinkkel – címen, ahol a fiatalok számára példát mutató személyek mutatkoznak be, mesélnek életükről, tanulmányaikról, munkájukról. De lesznek még kulturális programok, filmvetítés, vetélkedők, és további sok izgalmas esemény.

Április 30-án, kedden ismét az általános iskola tornatermébe várnak mindenkit a szervezők és ezúttal a zene, illetve a tánc lesz majd a fókuszban. 15 órától táncház lesz a Romano Glaszo együttessel és a Kis Rajkó Zenekarral. A délután folyamán pedig fellépnek: Huszti Péter és Huszti Tivadar, a Kiscsillagok és a Rajkó Művészeti Iskola sárkeresztúri növendékei.

A rendezvénysorozat zárásaként, május 1-én a sportpályára várják az érdeklődőket, ahol focikupán és sorversenyeken drukkolhatnak a csapatoknak a résztvevők. Délelőtt pedig meglepetésvendég érkezik, Kovács Richárd rendőr főhadnagy, aki 2023-ban "Az év hétköznapi roma hőse" elismerésben is részesült. A versenyek és a sorozat végét eredményhirdetéssel, majd közös ebéddel zárják, amit a Roma Nemzetiségi Önkormányzat ajánlott fel és készít majd el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában