Versenyek lesznek a vízen és a parton

2024.05.07. 18:30

A horgászok figyelmét várják a Velencei-tónál

A Magyar Országos Horgász Szövetség több fontos információról tájékoztatta tagjait, mindazokat, akik az elkövetkezendő időszakban a Velencei-tavon tervezik áztatni a horgaikat.

Tihanyi Tamás

A csónakos horgászoktól fokozott figyelmet várnak a következő hétvégén

Fotó: MOHOSZ

A következő hétvégén, azaz május 11-én és 12-én, szombaton és vasárnap vitorlásversenyt rendeznek a tavon, amelynek útvonalát napközben tanácsos messze elkerülni, és úgy általában is körültekintéssel kell a vízen közlekedni és kiválasztani az aktuális horgászhelyet. A május 11-én, szombaton megrendezésre kerülő triatlonverseny miatt bevezetni tervezett forgalomkorlátozások pedig érintik az agárd-dinnyési csónakkikötőt, valamint az agárdi Béke úton lévő kikötőt is, tanácsos gondolniuk erre mindazoknak, akik azt tervezik, hogy azon a napon hódolnak szenvedélyüknek.   

A vitorlásverseny útvonalát tanácsos lesz messze elkerülni
Fotó: MOHOSZ


Kedvező változás, hogy a Magyar Országos Horgász Szövetség velencei-tavi kirendeltsége megegyezett a sukorói evezős és kajak-kenu pálya üzemeltetőjével, a Nemzeti Sportügynökséggel abban, hogy idén az edzési időszakokban nem korlátozzák a parti horgászatot a pálya 400-2000 méter közötti szakaszán. Ezért aztán egyelőre úgy áll a helyzet, hogy a jelenlegi információk alapján ebben az évben csak a versenyek idején lesz teljes pályatilalom: június 8-án és 9-én, szombaton és vasárnap, valamint június 28-tól 30-ig, péntektől vasárnapig. A szövetség üdvözölte a kedvező döntést és vezetői abban bíznak, hogy a sportolók és a rekreációs horgászat szerelmesei között nem alakul ki olyan feszült viszony, amely a későbbiekben ismét hátráltatná a „békés együttélést”.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában