A finom langallót az utolsó morzsáig megették

2024.05.01. 14:30

Májusfa virágzik Mezőszentgyörgyön

A Mezőszentgyörgyi Ifjúsági és Táncegyesület ünnepi táncházával a Szentgyörgyi napokhoz kapcsolódott – tájékoztatta lapunkat Kiss Péter, a művelődési ház és könyvtár intézményvezetője, az egyesület elnöke.

V. Varga József

Immár virágzik a májusfa a faluban

Fotó: Az egyesület

Az elmaradhatatlan májusfát kedden délután díszítették és állították fel a tájház udvarán, a munkából kicsik és nagyok egyaránt kivették a részüket. A gyerekek nyitányként szatmári játékokat és szatmári táncokat mutattak be a szép számú közönségnek, a táncházban a Tilinkó zenekar muzsikált. Megnyitották a rendezvényen a szakköri kiállítást és a helyiértéktár-kiállítást, a finom langallót az utolsó morzsáig megették. A programot a Csoóri Sándor Alap támogatta.

Fotó: Az egyesület

Amint megtudtuk: a hagyományos pünkösdi királyválasztást május 19-én, pünkösdvasárnap tartják a településen, a főzőverseny csapatainak ezúttal csülökpörköltet kell alkotniuk, a sütiversenyre pedig tetszőlegesen elkészített kuglóffal lehet nevezni. A következő táncházban május 24-én, pénteken a Szedtevette zenekar húzza majd a talpalávalót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában