Minden készen áll

2024.05.02. 14:35

Hivatalosan is használható a vasútállomás mögötti új parkoló!

Hosszas várakozás után igénybe vehető a fehérvári vasútállomás mögötti déli parkoló.

Déri Brenda

Fotó: FMH-Archív / FG

Az új parkoló látszólag már tavaly október végén kész volt, ám akkor még nem voltak meg a szükséges engedélyek a műszaki átadáshoz, átvételhez. Most azonban minden készen áll, hogy a fehérváriak használatba vegyék a 152 autó és 100 kerékpár fedett tárolására alkalmas területet és a felüljáró új liftjeit – osztotta meg a hírt közösségi oldalán Cser-Palkovics András polgármester. 

Mint összegezte a beruházás során 152 P+R parkoló, mozgássérült parkolók, kerékpártámaszok, és buszmegállók készültek. A 12Y jelű busszal már el is érhető a terület. Emellett 95 fát, 1958 cserjét és 3948 évelő növényt is telepítettek a területre, valamint kamerarendszer is őrzi ezt a részt, amely a Közterület-felügyelethez van bekötve. 

„A déli városrészekből így sokkal könnyebbé vált a vasút elérése az Új Váralja soron vagy akár a déli összekötőn át. A következő lépésnek az intermodális csomópontnak kellene lennie, kérdés, hogy lesz-e rá pénz és ha igen, mikor. Mivel ez alapjaiban reformálná meg városunk, sőt, vármegyénk közösségi közlekedését, folytatni fogjuk a beruházásért való lobbit, hiszen ez több százezer ember érdeke” – írja bejegyzésében.


 


 


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában