Zenés és táncos produkció is várta a kilátogatókat

2024.05.01. 20:00

Családias hangulatban telt az igar-vámszőlőhegyi majális (videó, galéria)

Családias hangulatban ünnepelték az igariak a majálist Igar-Vámszőlőhegyen, ahol a szerencsésebb kilátogatóknak maga a polgármester készített csillámtetoválást.

Szabó Róbert

Ezúttal Igar-Vámszőlőhegyen állították fel a májusfát

Fotó: Szabó Róbert / Fejér Megyei Hírlap

Igaron már évek óta hagyomány, hogy minden évben más településrész ad otthont a majálisnak. Két évvel ezelőtt Igar-Vámon, tavaly Igaron ünnepelték együtt kicsik és nagyok a munka ünnepét, idén pedig Igar-Vámszőlőhegyre került a sor. A szorgos kezek már délelőtt elkezdtek dolgozni, hiszen minden kilátogatót egy lángossal és egy pár virslivel vendégelt meg az önkormányzat.

A programok 14.00 órától kezdődtek, a település polgármestere, Molnár István nyitotta meg a napot. Ezután a hölgyek feldíszítették, a férfiak pedig felállították a májfát. Mindeközben a gyerekeknek tartott kézműves foglalkozást Tóth Ágota és Varga Hajnalka. Nagy Ildikó a csillámtetkók készítéséért felelt, akinek még a polgármester is besegített, míg a bátrabbaknak Hlusek Enikő készített arcfestést. Akik mozogni szerettek volna, azoknak ugrálóvár biztosította a kikapcsolódást, de megrendezték a helyiek közti futballmérkőzését is. 

Fiatalok és idősebbek is rúgták a bőrt a majálisi focimeccsen Igar-Vámszőlőhegyen
Fotó: Szabó Róbert / Fejér Megyei Hírlap

A vállalkozó szellemű lakosok egy retro kvízen mérhették össze tudásukat két-három fős csapatokban. A feladatok közt szerepelt régi filmrészletek és retro zenék felismerése, valamint retro szleng szavak jelentésének megtalálása is. A verseny lebonyolításáért Hadi Éva, Kozma Katalin és Joó-Kovácsné Borgátai Kitti volt a felelős. A versenyt végül a Három grácia csapata nyerte Pintér Renáta vezetésével, a második helyet a Morfeusz csípte meg Balogh László csapatkapitány irányításával, míg a harmadik helyre a Fiatalok értek oda Vanger Annamáriával az élen.

Pintér Renátáék (fehérben) nyerték a majálisi kvízversenyt Igaron
Fotó: Szabó Róbert / Fejér Megyei Hírlap

Az érdeklődők a Művelődési Házban fotókiállítás keretein belül idézhették fel a régi időket. Tablóképek mellett a település különböző fontos eseményeiről, mindennapjairól készült képeket gyűjtött össze és állított ki az önkormányzat.

Az este felé közeledve aztán megkezdődtek a színpadi programok is. Elsőként a helyi Napraforgó néptánccsoport lépett színpadra, akik sárközi és moldvai néptánccal örvendeztették meg a közönséget. A színvonalas műsort a táncdalokkal és retro slágerekkel készülő Prömier Színtársulat zárta, akik fergeteges hangulatot csináltak, a nézők táncra is perdültek a dalok alatt.

A Napraforgó néptánccsoport ezúttal is színvonalas műsorral szórakoztatta a nagyérdeműt
Fotó: Szabó Róbert / Fejér Megyei Hírlap

– Örülök, hogy Igarról, Igar-Vámról és Igar-Vámszőlőhegyről is szép számban látogattak ki a majálisunkra. Úgy érzem mindenki megtalálhatta a maga számára kedves programot, és jól érezték magukat a kilátogatók. Nagyokat nevettünk a kvíz alatt, igazán családias volt a hangulat egész nap. Érződött, hogy ez a közösség bizony összetart – nyilatkozta lapunk kérdésére Molnár István a település polgármestere. Hozzátette, a jövőben is célja, hogy minél összetartóbb legyen a három település és a lakosoknak színvonalas, szórakoztató programokat tudjanak megvalósítani.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában