Nagy arany és vándorkupa – „Hivatalból kontrázom”

2024.05.01. 17:00

Borversenyre és ultibajnokságra készülnek Mezőszilason

Steidl János polgármester szívügyének tekinti, hogy Mezőszilason kellő módon ápolják a borversenyek több évtizedes múltra visszatekintő szép hagyományát. Az ultibajnokságra Tölösi József tanár úr invitálja a kártya helyi szerelmeseit.

V. Varga József

Az önkormányzat vándorkupája tavaly Fodor István (b) és Fehér Attila kezében

Fotó: FMH-Archív / VVJ

A sorban immár a 38. borversenyt és a 3. alkalommal életre hívott ultibajnokságot május 4-én, szombaton 8 órától rendezik Szilason, a közösségi házban. Az alkalom fölött az önkormányzat bábáskodik.

Amint megtudtuk: a térségi borversenyre május 3-án, pénteken 13 és 18 óra között fogadják a nevezéseket a közösségi házban, és ugyanott lehet leadni a bormintákat. Nevezni fajtánként két 0,7 literes palack borral lehet, a palackokon kérik feltüntetni a termelő nevét, a bor fajtáját, származási helyét és az évjáratot. A zsűri a nemes nedűket arany, ezüst és bronz minősítéssel értékeli, valamint díjazzák a legjobb fehérbort, a legjobb vörösbort, és Mezőszilas legjobb borát. Az önkormányzat vándorkupája a legmagasabb pontszámot elérő bornak dukál.

Fontos a jó lapjárás – pörög az „ördög bibliája”…
Fotó: FMH-Archív / VVJ

Az ultibajnokságot a borversennyel azonos időben és helyen, természetesen külön teremben rendezik meg, a versenyre a szervezők ezúttal a lelkes amatőr, ultizni szerető falubelieket várják.

A két megmérettetés résztvevőit 8 és 8.30 óra között reggelivel (sült kolbász) fogadják, majd a regisztráció, a sorsolás, a szabályok ismertetése, s a bormustra esetében a bíráló bizottság felállítása következik. Steidl János polgármester 9 órakor nyitja meg a kettős viadalt, az eredményhirdetést és a díjátadást déli 12 órára időzítették. Ebédre a szakácsok vadpörkölttel rukkolnak elő, a jó hangulatú nap azután 14 órától pincelátogatással és borkóstolással zárul a Lajos-hegyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában