Frissen Fejérből

2024.05.13. 11:30

A Fejér vármegyei kórház a legjobbak között

2018 óta díjazzák a Magyar Kórházszövetség Kongresszusán a családbarát kórházi intézményeket, osztályokat. Idén először díjazták a családbarát magánegészségügyi intézményt, mely új kategóriát jelent a versenyben.

Gombor Lili

Családbarát Kórházi Osztály díjasok

A Magyar Kórházszövetség, a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány és a Primus Magánegészségügyi Szolgáltatók Egyesületének közös új kezdeményezésének célja a magánegészségügyben fellelhető ember- és családbarát gyakorlatok feltérképezése és megmutatása. Családbarát Kórházi Osztály 2024 címet nyert többek közt a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Szeptikus Sebészeti Részleg, valamint a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Egynapos Sebészeti Centrum.

A 2024-es pályázatoknál kiemelt figyelmet kapott a kommunikáció területe, amely meghatározó szerepet játszik a kórház és a helyi társadalom egymáshoz való viszonyulásában. Fontos, hogy az egészségügyben dolgozók támogató közösségekben dolgozhassanak, ahol gyógyító hivatásuk mellett a családi hivatásukat is harmonikusan megélhetik, mindez pedig testi-lelki egészségüket is szolgálja.

A Családbarát Magánegészségügyi Intézmény díjat a Mediteam Szeged Zrt. kapta, ahol negyven szakterületen hatvan fő szakorvossal tizenöt orvosi rendelőben zajlik járóbeteg-ellátás. Rendszerszintű, rendszeres monitoring jellemző a betegek és kollégák felé is, széles körű betegtájékoztatót biztosítanak; gyűjtik a beteg- és kollégáktól jövő javaslatokat. A díjat a Mediteam képviseletében Chovanecz Balázs cégvezető vette át.



 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában