Csath Magdolna előadása

2024.04.29. 19:00

Növekedés vagy fejlődés? – Hétvezér est Fehérváron

A Fejér Szövetség 635. Hétvezér estjén Csath Magdolna közgazdász, egyetemi tanár Növekedés vagy fejlődés: mire lenne most Magyarországnak szüksége? címmel tart előadást április 30-án, kedden 18 órakor Székesfehérváron, a Királykút Emlékházban.

Feol.hu

Csath Magdolna közgazdász, egyetemi tanár

Fotó: Facebook

– A Magyar Érdemrend középkeresztjével 2023-ban kitüntetett közgazdász a Pázmány Péter Katolikus Egyetem kutatóprofesszora, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem magántanára – mondta el lapunknak Boór Ferenc, a Fejér Szövetség társelnöke. – Kutatási területei a versenyképesség, az innováció, a tudásalapú gazdaság, a fenntarthatóság és a körforgásos gazdaság.

– Csath Magdolna elődásában arra vállalkozik, hogy rövid összefoglalót adjon a magyar gazdaság és társadalom állapotáról a legfontosabb mutatók tükrében, és nemzetközi összehasonlításban. Ezáltal kíván válaszolni arra a fontos kérdésre, hogy miben különbözik az ország jövője szempontjából, ha állandóan a növekedést hajszolja a gazdaságpolitika, és nem figyel a hosszabb távra, a fejlődésre, a fenntarthatóságra. Az utóbbi kapcsán röviden ismerteti az MNB legfrissebb versenyképességi tanulmányára alapozott legfontosabb meglátásait: hol is járunk ma tévúton, s mit is kellene másképpen tenni? – tette hozzá Boór Ferenc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában