Sulizsák program

2024.04.19. 16:00

Ne dobja ki, vigye be és támogassa vele az iskolát!

A csákvári Esterházy Móricz Általános Iskola idén is csatlakozik a Sulizsák kezdeményezéshez, amelynek bevételét az intézmény kapja meg. A programban kétféleképpen is támogathatják az iskolát.

Feol.hu

Fotó: shutterstock

A Göncölj a Földért alcímet viselő kezdeményezés nem új, így többen is ismerhetik. A cél a textil újrahasznosítása, illetve a gyerekek környezettudatosságra való nevelése olyan apró rutinok kialakításával, amelyek felnőttként természetes része lesz az életüknek. Ilyen az újrahasznosításra, jelen esetben a textil újrahasznosítására való törekvés. A Sulizsák program két részből áll. Először gyűjtést tartanak, amiben várják az otthon már nem használt, de jó állapotú textileket. Csákváron április 22-26. között lehet bevinni az iskolába az összegyűjtött holmikat, amiket aztán a kijelölt helyre szállítanak és a leadott mennyiség után az iskola pénzt kap. Csákváron azonban közbeiktatnak még egy lépést: április 27-én szombaton ruhabörzét szervez az iskola, melynek helyszíne az udvarból nyíló kempo terem lesz és ahol kedvezményes áron kínálják a legjobb darabokat. Természetesen az ebből befolyt összeg is az iskolát gyarapítja.

Mit lehet bevinni? Női, férfi és gyerek ruhadarabokat, összepárosított cipőket (cipőfűzőjüknél vagy más módon összekötve), kézitáskákat, sapkát, kalapot, sálakat, fehérneműt, zoknit, lepedőt, függönyt, törölközőt. Mit nem vesznek át? Paplant, takarót, párnát, szőnyeget, fürdőszobai szőnyegeket. És ne vigyenek szakadt, lyukas, koszos, nedves darabokat, munkaruhát, maradék textilt, anyagdarabokat, be nem fejezett, nem kész ruhákat!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában