Szakítás

2024.04.23. 14:22

Kilépett a Momentum a fehérvári ellenzéki frakcióból

A mai napon Rédei Norbert képviselő úr pártjának, a Momentum Mozgalomnak döntésével összhangban kilép a közgyűlés ellenzéki frakciójából – írta Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere a Facebookon. Rédei Norbert megkeresésünkre röviden reagálva hozzátette: „Mindez azt is jelenti, hogy a koronázó városban a Momentum nem indít jelöltet!"

Kecskés Zoltán

Rédei Norbert és pártja, a Momentum Mozgalom sem támogatja Földi Judit polgármester-jelöltségét.

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Cser-Palkovics András polgármester bejegyzésében azt is kifejti, hogy mi volt az oka a Momentumos képviselő kilépésnek:  

– Levelének értelmében erre az indította, hogy sem a Momentum Mozgalom, sem képviselő úr nem vesz részt az ellenzéki szövetségben. Képviselő úr korábban nyilvánosságra hozta, hogy pártja és ő maga sem támogatja Földi Judit polgármester-jelöltségét és nem lesznek részei az erre létrehozott, ellenzéki pártok jelöltjeit tömörítő egyesületnek. A képviselőtestület munkáját tehát ezzel elérte a választási kampány, de bízom abban, hogy kampányidőszak ellenére szakmai, szakpolitikai, a város érdekeit szolgáló testületi ülésre tudunk majd sort keríteni pénteken – fűzte hozzá a fideszes polgármester, majd az alábbiakkal zárta gondolatait:

– Képviselő úr ellenzéki frakcióból történő kilépését tudomásul veszem, arról a város polgárait és a közgyűlést formálisan is tájékoztatom majd az eheti ülés elején, a szabályzatoknak megfelelően. Képviselő úrnak további jó munkát kívánok!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában