A fák védelmében

2024.04.17. 08:54

A facsemeték megóvása a jövőbe mutat

Polgárdiban is komolyan gondolják a zöldfelületek és az ültetett fák védelmét.

Bokányi Zsolt

Fotó: Polgárdi Hírek

A fiatal, ültetett fák védelmében, fatörzsvédőket helyeztek ki Polgárdiban. A védőeszköz hatékonyságát megvizsgálandó, első ütemben 100 db fatörzsvédőt helyeztek ki Polgárdi közterületein az elmúlt időszakban ültetett facsemeték védelme érdekében. A fák és zöldfelületek létfontosságúak városunkban, hiszen tisztítják a levegőt, javítják az egészségünket, közérzetünket és esztétikai szerepük sem elhanyagolható. Sokszor azonban a gondosan elültetett facsemeték törzse a legnagyobb odafigyelés mellett is a rendszeres fűnyírás, fűkaszálás vagy kapálás során egy apró, nem oda szánt rossz mozdulat miatt megsérülhet.

A bölcsőde és a facsemeték egyszerre mutatnak a jövőbe.
Fotó: Polgárdi Hírek  A Bölcsőde és a facsemeték egyszerre mutatnak a jövőbe.  

A fatörzsvédő (Tree Trunk Protector) használatával költséghatékonyan kiküszöbölhetők ezek a mechanikai sérülésekből keletkező károk. A barna színű, újrahasznosítható, tartós és könnyű műanyagból készült eszköz optimális légrésekkel van ellátva, ezáltal a fa törzse elegendő fényt kap és a megfelelő szellőzés, a levegő áramlása is biztosított a növény számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában