Határidő

2024.04.30. 13:02

Még ma lehet nevezni a történelmi teljesítménytúrára

Egyedi és egyedülálló túrára készül május 18-án a Had- és Kultúrtörténeti Egyesület: a Vértes 60-ra már csak ma lehet nevezni.

S. Töttő Rita

Fotó: vertes60.hu

Április 30-án, azaz ma zárul a jelentkezés a Vértes 60 Történelmi Teljesítménytúra rendezvényére, melynek fővédnöke Szalay-Bobrovniczky Kristóf, honvédelmi miniszter. A Had- és Kultúrtörténeti Egyesület immáron második alkalommal, Fejér és Komárom vármegye területén, 60 és 25 kilométeres távokkal szervezi a teljesítménytúrát.

Országos szinten is egyedülálló verseny ez – árulta el a feol.hu-nak a szervező: a túra útvonala ugyanis történelmi emlékhelyek mentén halad, az egyes állomásokon pedig korabeli ruhába öltözött hagyományőrzők nyomják a pecséteket a résztvevők versenyútlevelébe.

- A versennyel a második világháborúban elesettek előtt, sportteljesítménnyel tisztelegjünk – fogalmazott Szebenyi István, hangsúlyozva: a nevezés április 30-án, azaz ma zárul. Eddig 300-an neveztek a túrára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában