Bajor Imre emlékére

2023.10.18. 16:30

Emlékszoba nyílik a legendás színész tiszteletére Fülén

Kilenc évvel ezelőtt hunyt el Bajor Imre, az ország egyik legkedveltebb humoristája. Füle község most egy emlékszobával tiszteleg a kivételes művész előtt, aki saját bevallása szerint is a helybéliek egyikének vallotta magát.

Hajdú Marianna

Bajor Imre tiszteletére berendezett emlékszobát október 21-én adják át Fülén

Forrás: Facebook

A közösség ölelése: Bajor Imre és Füle kapcsolata

Bajor Imre neve összeforrt a magyar humor és színjátszás nagy alakjaival. Az ő személyében nem csupán egy tehetséges művészt, hanem egy közvetlen, emberközeli személyiséget is ismert meg és szeretett meg az ország. Füle községben különösen mély nyomot hagyott, hiszen itt töltötte szabadidejének jelentős részét, a helyiekkel egyenrangú polgárként.

Egy emlékszoba születése

A Füle Községért Közalapítvány kezdeményezésére, és Bajor családjának támogatásával jött létre az emlékszoba, amely Bajor Imre életét, művészi pályafutását, valamint emberi nagyságát hivatott bemutatni. Némethné Rózsa Judittól, a közalapítvány elnökétől a Feol.hu azt is megtudta, hogy az emlékszoba ötlete Bajor Lili rádióban tett nyilatkozatából fakadt, ahol a családi ház hiányáról és egy lehetséges emlékhely iránti vágyáról beszélt.

Koós János és a baráti kötelékek

A színész a települést Szilágyi János és Koós János révén ismerte meg. Bajor Imre és Koós János barátsága ismert és mély volt, közös élményeik, nyaralásaik során Füle község vált barátok második otthonává. A helyiek tisztelettel és szeretettel fogadták őket, Bajor pedig büszkén vállalta, hogy a fülei közösség részének érezheti magát.

Füle község adózik

A Füle Közalapítvány által működtetett közösségi ház ad otthont az emlékeknek, ahol a látogatók betekintést nyerhetnek Bajor Imre fülei életébe, megismerhetik a művész helyi szokásokhoz való viszonyát, és a közösségszobái elkötelezettségét.

Az emlékszoba nem csupán egy kiállítóhely, hanem egy találkozási pont is, ahol Bajor Imre szellemisége tovább élhet. Füle község ezzel a gesztussal nem csak egy nagy művész előtt tiszteleg, hanem saját közösségi értékeit és összetartozását is ünnepli.

A kiállítás helye: Füle, Széchenyi utca 82. A kiállítás megnyitása 2023. október 21-én 16:00 órakor lesz, ahol Bajor Lili és Bajor Marcell emlékeznek a Fülén töltött évekre.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában