Frissen Fejérből

2023.04.23. 19:48

Gyanús kiflidarabokat találtak a Zichy ligetben

Elsősorban a kutyájukat sétáltatóknak szól a felhívás, amit a közösségi oldal egyik fehérvári csoportjában tettek közzé.

Szanyi-Nagy Judit

Egyre több kutyát próbálnak megmérgezni a városban

Fotó: Szendi Péter/Vas Népe (illusztráció)

Eszerint április 23-án, vasárnap, a kora délutáni órákban négy-öt darab gyanús kiflidarabot találtak a Zichy ligetben.

– Amennyit találtunk, annyit összeszedtünk, kidobtunk. De az egész Zichyt nem tudtuk átvizsgálni, ezért is írtunk a gazdáknak – jegyezte meg hozzászólásban a bejegyzést író.

A poszt alatt elindult ugyanis egy diskurzus arról, valóban mérgezettek lehettek-e ezek a kiflidarabok. Mint más felvetette, lehet, hogy a madarakat szerették volna megetetni ekképpen – ami ugyancsak nem egy pozitív kicsengésű történet, hiszen a kenyérhez hasonló péksütemények a tollasok halálát okozhatják. 

Sajnos azonban ismerhetjük a korábbi hetek, hónapok rossz tapasztalatait: azt, hogy több székesfehérvári utcában, városrészben is rendre méreggel, szöggel vagy egyéb szúrós tárggyal teletűzdelt ételt szórtak, szórnak szét ismeretlenek. Szóval jobb biztosra menni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában