Frissen Fejérből

2022.02.21. 11:30

Megnyert per, segítséget kérő csiribpusztai család, és egy 65 éves házasság története - Ezeket olvastátok a múlt héten

Mutatjuk az elmúlt hét legolvasottabb híreit!

feol.hu

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

1. Megnyerte a pert a kórház korábbi főigazgatója 

 

A Fejér Megyei Kórház korábbi főigazgatóját munkájából felmentették 2020. április 10-én, az indoklás szerint azért, mert a kötelező Covid-adatokat nem adta le. Csernavölgyi István a döntés ellen fellebbezett a munkaügyi bíróságnál, amit első fokon meg is nyert. Kedden 10 órakor tartották azt a másodfokú tárgyalást Győrben, ahol az ítélőtábla meghozta a végleges döntést.

 

2. Segítséget kér egy csiribpusztai család 

 

Lapunkhoz fordult a Csiribpusztán élő ötgyermekes család. Az emberek segítő szándékában bízva. A nyilvánosság erejében bízva. Lakásfelújításhoz kérnek segítséget. Gárdony után, Zichyújfalu felé félúton…Az ötgyermekes család jelenleg egy 41 négyzetméteres lakásban él, most lehetőségük nyílt rá, hogy a megüresedett szomszéd lakást egybenyissák az övékével, így az életterük 82 négyzetméterre gyarapodna. Így fest Szondáék története dióhéjban. De mögötte sokkal több húzódik: a sors, sorsok, a gyermekvállalás, a környezet, az élet nehézségei, szándékok és lehetőségek. 

 

3. 65 éve él szerelemben és boldogságban egy fehérvári házaspár

 

Grátzer Tibor és Grátzer Tiborné (született:Lukács Márta) kapcsolata szerelem volt első látásra. Tibor, éppen leszerelt a katonaságból, amikor egy barátja újságolta neki, hogy megnősült, és Székesfehérvárra költözött. Meghívást kapott egy látogatásra, és akkor még nem is sejtette, hogy az a város, melynek neve egyelőre még ismeretlen számára, az otthona, és boldogsága legnagyobb forrása lesz majd. Az akkor 17 éves Márta éppen fodrásznál volt, a 23 éves Tibor szívét pedig rögtön, szavak nélkül rabul ejtette. Úriemberként természetesen megkérdezte, hogy hazakísérheti-e a hölgyet, majd később, ahogy azt a fiatalokhoz illik, elmentek szórakozni. A kíséret ekkor sem maradt el, amit egy három órás beszélgetés követett a kapuban, melynek végén megtörtént a lánykérés. 

 

4. Mesterlövész lőtte ki a veszélyes palackokat Pusztavám közelében

 

A rendőrség Tevékenység-irányítási Központjába 2022. február 13-án reggel bejelentés érkezett arról, hogy Pusztavám külterületén kigyulladt egy gazdasági melléképület. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztályának mesterlövésze több célzott lövéssel nyomásmentesítette a túlhevült palackokat, melynek során sem személyi sérülés, sem anyagi kár nem keletkezett - adta hírül a police.hu.

 

5. Menesztették Szabics Imrét

 

A fehérvári klub bejelentette hogy közös megegyezéssel szerződést bontott a 40 éves szakemberrel.  Szabics április elsejétől irányította a Vidi szakmai munkáját, regnálása alatt Magyar Kupa ezüstéremig jutott a csapattal. Szabiccsal együtt távozik az első csapat mellől Juhász Roland és Torghelle Sándor is.

Két órával azután, hogy bejelentették Szabics Imre kirúgását, feltűnt a Vidinél az új vezetőedző, Michael Boris. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában