Büntetőeljárás indult a kisteherautó vezetője ellen

2022.09.06. 13:03

Újabb gázolás a zebrán: súlyosan megsérült a 15 éves lány, akit Fehérváron, a Móri úton ütöttek el

A zebrán akart átmenni a fiatal lány, amikor a Transit kisteherautó sofőrje nem adta meg neki az elsőbbséget. Az első adatok szerint súlyos sérülést szenvedett a gyalogos.

Házi Péter

Fotó: Illusztráció!

A Móri út és a Szent Vendel köz kereszteződésében lévő zebrán akart átkelni a Sörház tér irányából érkező, szabályosan közlekedő 15 éves lány, amikor a Móri út felől érkezett egy Ford Transit kisteherautó. A sofőr valamiért nem adta meg a lánynak az elsőbbséget és elütötte a gyalogost. A fiatal a baleset következtében – az elsődleges adatok alapján – súlyosan megsérült.

Az 54 éves járművezetővel szemben - amint azt a rendőrség közölte - a Székesfehérvári Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán közúti közlekedési baleset gondatlan okozása miatt indult büntetőeljárás.

Forrás: police.hu

Sajnos nem ez az első olyan eset idén, amikor a közlekedés legvédtelenebb résztvevője, a gyalogos szenved súlos sérüléseket. Nem véletlen, hogy a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a hasonló balesetek elkerülése érdekében arra kéri a sofőröket, hogy mindig fokozott óvatossággal közelítsék meg a kijelölt gyalogos átkelőhelyeket!

Amint arról korábban beszámoltunk, a korábbi években jellemzően évente átlagosan 2500 gyalogost ütöttek el a magyar közutakon, közülük 150 ember vesztette életét. Az utóbbi két évben ugyan csökkent ez a szám, nagyságrendileg 2000 járókelő sérül meg balesetben, de még mindig több, mint 100 gyalogoselütés végződik tragédiával.

Vezető képünk illusztráció!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!