Krimi

2024.05.12. 05:00

"Szégyellem, ami történt" - a választásokra hivatkozva vadászik idős emberekre egy csaló a fővárosban

Egy férfi trükkel próbálja rászedni a zuglói nyugdíjasokat, hogy engedjék be őt a lakásukba.

MW

Bárkinél becsengethet a zuglói szélhámos

Forrás: Shutterstock

A szélhámos a kerület utcáit járja egy lappal és néhány tárggyal a kezében, majd miután kinézte magának az áldozatát, becsönget hozzá, és megpróbál tőle pénzt kicsalni. V. István a saját bőrén tapasztalta meg a csaló trükkjét, amikor az hozzá is becsengetett. Egy 50 év körüli fickó szólt bele a kaputelefonba azzal, hogy a kerületi önkormányzattól jött.

Azt mondta, hogy az önkormányzat ad tárgyakat a nyugdíjasoknak a választások miatt. Teljesen ingyenes, csak a szállítási költséget kell kifizetni

kezdte el a Ripostnak a nyugdíjas férfi.

István nem gyanakodott, ezért beengedte az otthonába a szélhámost. "Hozott egy késkészletet, egy fehér kispárnát és egy konyhai vágódeszkát. Mindenáron fel akart jönni a lakásba, hogy a hivatalos átvételt nálam intézzük el" – folytatta. 

De még ekkor sem fogott gyanút, hiszen a csaló mindent bevetett, hogy hiteles maradjon: egy papírra kezdett "fontoskodva" irkálni, majd amikor a végére ért a jegyzetelésnek, megismételte a kaputelefonban ígérteket: minden ingyenes, ezért csak egy dolgot kell tennie.

Egyszer csak bejelentette, hogy csak a szállítás költségét kell kifizetni, ami 19 600 forint. Én meg, mint egy holdkóros, a kezébe nyomtam egy húszezrest. Úgy látszik nem voltam magamnál, mert legalább a szállítólevelet elkérhettem volna. Vagy legalább megjegyezhettem volna, ilyen drága házhoz szállítás nincs Magyarországon

– idézte fel elkeseredetten István.

A zuglói csaló gyors távozása után István nem is jött volna még rá egy darabig, hogy csalás áldozata lett, ha az illető nem buktatja le magát. 

"Otthagyta a papírt, amire írogatni kezdett. Egy szlovák Tippmix volt!" - árulta el István, aki fotót is készített a papírról.

Áldozata lefotózta a csaló "jegyzeteit"
Fotó: Olvasói

 István szerint a szélhámos előre tudhatta, hogy nyugdíjas lakik abban a lakásban, amikor hozzá becsöngetett, ezért az egyik kerületi Facebook-csoportban rögtön riadóztatta a helyieket.

Nagyon felzaklatott ez az egész. Azért tettem közzé, ami velem történt, hogy másokat ne tudjon megtéveszteni a csaló módszere. Nem tettem feljelentést, szégyellem, ami történt. Inkább szeretnék megnyugodni. Sajnos így jártam.

– zárta szavait az idős férfi.

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában