Ezúttal süteményekkel lepték meg a gyerekeket

2023.12.22. 14:44

Egyformán fontos a közösség minden tagja! (galéria)

Szinte egymásnak adják a kilincset az adományozók ezekben a napokban a székesfehérvári Befogadlak Baptista Gyermekotthonban: pénteken a Krém Cukrászda és Pizzéria tulajdonosai lepték meg a fiatalokat játékokkal, és természetesen finom süteményekkel.

Tihanyi Tamás

A gyerekek nagy boldogsággal bontogatták ajándékaikat. A negyvennyolc férőhelyes intézményben jelenleg negyvenheten laknak

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Nemes Attila és Pálmai Zsolt már nem először döntöttek úgy, hogy az esztendő legszebb ünnepéhez közeledve meglátogatják a Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában működő otthon lakóit: az intézmény egyébként csaknem teljesen megtelt, jelenleg negyvenheten élnek a falai között. A péntek délelőtti kis átadó ünnepségre eljött Mészáros Attila alpolgármester is, aki áldott karácsonyt kívánva köszönte meg az adományozók újabb gesztusát. Kijelentette, fontos, hogy gondoskodjunk azokról, akik kicsit másképp ünnepelnek, hogy ők is érezzék: a karácsony a szeretet, a közösség ünnepe. Nemes Attila – aki idén csatlakozott üzlettársa, Pálmai Zsolt jószívű kezdeményezéséhez –, a gyerekek körében elmondta, milyen nagy örömmel készültek a jótékonysági akcióra, mert mindenképpen vissza akartak adni valamit a közösségnek mindabból a lehetőségből, amit ők kaptak az élettől. Hozzátette, ha csak lehet, igyekeznek segíteni az arra rászoruló embereknek, és boldogan látogattak el a Tüzér utcai intézménybe.

Süteményekkel, ajándékokkal érkeztek a pénteki látogatók a Befogadlak Baptista Gyermekotthonba
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az ajándékokat a gyerekek nevében Köbli Kitti intézményvezető köszönte meg, majd a gyermekotthon lakói vidáman ismerkedtek a gondosan kiválasztott meglepetésekkel: kifestőkkel, társasokkal, labdákkal. Az adományozók a Frim Jakab Képességfejlesztő Szakosított Otthonban is jártak, ahol ugyancsak sok finomsággal megrakodva érkeztek meg. A székesfehérvári Széna téren található intézmény középsúlyos és súlyos értelmi fogyatékos ellátottakról gondoskodik nappali és bentlakásos formában.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában