Dugók és káosz

2024.05.22. 17:21

Karácsonyék végleg lezárnák a Pesti alsó rakpartot az autósok elől (videó)

Szentkirályi Alexandra szerint a főpolgármester abba nem gondol bele, hogy a lisztnek el kell jutnia a pékségbe, a péknek a kemence mellé, a kenyérnek a polcokra, a vásárlóknak a boltokba.

MW

A megnyílt pesti alsó rakpart egy szakasza a Jane Haining rakparton 2023. június 17-én

Forrás: MTI

Fotó: Soós Lajos

Karácsonyék végleg lezárnák a Pesti alsó rakpartot az autósok elől - közölte közösségi média oldalán a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelölte szerdán.

Szentkirályi Alexandra a posztban azt írta, hogy a főpolgármester személyesen fogadtatta el a baloldali irányítású Fővárosi Közgyűléssel a rakpart lezárásának tervét. "Ezzel az utolsó szöget is bevernék a fővárosi közlekedés koporsójába" - vélekedett.

A Fidesz-KDNP főpolgármester-jelölte úgy látja, hogy a rakpart lezárása Karácsony Gergely "személyes őrülete". Emlékeztetett rá, hogy korábban a Magyar Autóklub (MAK) és a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) felmérései is azt az eredményt mutatták, hogy a budapestiek nem akarják a lezárást. Ez Karácsonyt egyáltalán nem érdekli - jegyezte meg.

Hozzátette, hogy a főpolgármester nem is csak a rakpart kis szakaszát zárná le, hanem a Szabadság hídtól a Lánchídig terjedő szakaszt.

A Karácsony által okozott közlekedési káosz mára a főváros gazdasági növekedésének gátjává vált 

- írta a posztban. Úgy fogalmazott, hogy a főpolgármester abba nem gondol bele, hogy "a lisztnek el kell jutnia a pékségbe, a péknek a kemence mellé, a kenyérnek a polcokra, a vásárlóknak a boltokba."

Kitért arra is, hogy ha lezárják a rakpartot, akkor az óránként ott közlekedő 2400 gépkocsi a kisebb utakon torlódik majd, további légszennyezést, dugót, káoszt okozva. "Mi a megoldásuk erre? Tiltás, lezárás, drágítás és még több káosz" - tette hozzá.

Elég volt - fogalmazott Szentkirályi Alexandra.

A Fidesz-KDNP főpolgármester-jelölte a Hír TV Napi aktuális című műsorának vendége volt, ahol elmondta, regnáló balliberális főpolgármester jól láthatóan nem a hétköznapi emberek valós életét éli, mivel autót nem tud vezetni, csak beül a hivatali autójába, és a sofőrje elviszi oda, ahová csak szeretné, a buszsávban kikerülve a dugókat, így vajmi kevés fogalma van arról, hogy mi történik Budapesten.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában