Kiszivárogtatott dokumentumok

2024.05.08. 08:06

Karácsony Gergely 2019-es főpolgármester-jelölti kampányát is külföldről finanszírozták

A kiszivárogtatott nagy mennyiségű dokumentumhalmaz első áttekintése alapján is látható, hogy már Karácsony Gergely 2019-es főpolgármester-jelölti kampányát is külföldről finanszírozták – adta hírül a Magyar Nemzet.

MW

Karácsony Gergely főpolgármester

Forrás: MW bulvár

Fotó: Bánkúti Sándor

Javában zajlik annak az információs csomagnak a feldolgozása, amelyet ismeretlen forrás juttatott el a Mediaworkshöz Karácsony Gergelyék és a baloldal belső működéséről. Feltehetően a főpolgármester közvetlen bizalmi köréből szivárogtathatta ki valaki azt a nagy mennyiségű dokumentumot, belső levelezést és egyéb más adatokat, amelyekből annyi már most látható, hogy 2019-ben a Mindenki Budapestért Egyesületen (MIBU) keresztül, külföldről finanszírozták Karácsony Gergely főpolgármesteri kampányát. 

A tűpontosan felrajzolható működési modell kísértetiesen hasonlít a 2021-ben Karácsony előválasztási kampányának lebonyolítására alakult 99 Mozgalomnál már megismert struktúrához – írja a Magyar Nemzet.

Újra felbukkan Tordai Csaba neve

A kiszivárogtatott e-mailekből, feljegyzésekből kiderül, hogyan épül fel és kik a kulcsszereplői annak a struktúrának, amellyel Karácsonyék a külföldről érkező kampányfinanszírozást igyekeztek lepapírozni.

Itt is felbukkant Tordai Csaba, a főpolgármester jogi főtanácsadója, aki régi baloldali káder, hiszen a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára volt Gyurcsány Ferenc, majd Bajnai Gordon kormányzása idején.

A Magyar Nemzethez most eljutott dokumentumokból az is kirajzolódni látszik, hogy a 2019-es főpolgármester-jelölti kampányban milyen támogatást kaphatott Karácsony Gergely a Bajani Gordon-féle DatAdattól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában