Végre vége

2024.05.06. 17:49

Újra megízlelhette a győzelmet az Alba

Rettentően fontos két pontot szerzett az Alba Fehérvár KC, a Kisvárda legyőzésével ugyanis egy győzelemnél távolabbra, immár három pontnyira került a kiesőzónától.

Szupkai Gábor

Végre egyenletes teljesítményt nyújtottak az Alba lányai

Fotó: Fehér Gábor

Az első harminc perc nem kislányos kézilabdát hozott, néhol már túl agresszív is volt, így kétperces büntetésekből nem volt hiány. Mindezt bizonyítja, hogy az ellenfél már az első félidő végére elveszítette egyik legfontosabb játékosát Karnik Szabinát, aki gyorsan begyűjtötte a kiállításhoz szükséges három kétperces büntetést. A szünetre kétgólos előnnyel vonult az Alba, melyet a második játékrész felére hat gólra tornáztak fel. A fehérvári lányok ezt az előnyt ügyesen menedzselték, pedig tíz perccel a vége előtt közel két percig kettős emberhátrányban játszottak. 

A győzelem kulcsa az volt, hogy ezúttal nem volt hullámvölgy, nem volt összeomlás. A védekezés végre kellően kemény és pattogós volt, ehhez párosult Kubina Molli fantasztikus, negyven százalék feletti védéshatékonysága (13/32).

A mai meccs lélektani kérdés volt; rettentően fontos volt a lányoknak, hogy ma győzzünk. Számítottam rá, hogy nehéz lesz, viszont védekezésben éppen elég agresszívek voltunk, Kubina Molli nagyon jó százalékban fogta meg azokat a helyzeteket, amikre ilyenkor szüksége van egy csapatnak ahhoz, hogy magabiztosan győzzön. A támadójátékunkra sem lehetett panasz; egy rövid periódusa volt a mérkőzésnek, amikor rengetek kétperces büntetést kaptunk, ekkor természetesen nehezebben gyártottuk a gólokat. De ennek ellenére látszik, hogy ezt a huszonhét gólt nagyrészt megdobjuk minden találkozón. Eddig a védekezésünk kevésbé állt össze, de ma ez is jól funkcionált – nyilatkozta a mérkőzést követően Horváth Roland vezetőedző.  

Tamara Szmbatian, az Alba Fehérvár KC irányító-átlövője 9 góllal a mezőny legeredményesebb játékosa lett. 

Ki szeretném emelni, hogy nagyon boldog vagyok, és büszke a csapatomra. Mindenki hajtott ma, valahol pedig éreztem már a mérkőzés elején is, hogy jó meccsünk lesz. A kozármislenyi vereség hidegzuhanyként hatott a csapatra, és végre felébredtünk; többek között szerintem ennek is volt köszönhető a mai teljesítményünk – mondta az ukrán válogatott játékos.

Az Alba Fehérvár KC legközelebb szombaton lép pályára a Budaörs ellen idegenben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában