Bajnokként várja a viadalt a Puskás Akadémia FC

2024.05.15. 18:42

Sztárcsapatok Felcsúton

Egy év kihagyás után május 16-án ismét elrajtol az U17-es korosztály rangos nemzetközi tornája, a Puskás-Suzuki-kupa. A nyitó napon pályára lép többek közt a Real Madrid, a Juventus és a Puskás Akadémia korosztályos csapata is.

Szabó Róbert

Bajnokként léphet pályára a nemzetközi sztárcsapatok ellen a Puskás Akadémia U17-es csapata

Fotó: puskasakademia.hu

Május 16-án, csütörtökön 16. alkalommal rajtol el a Puskás-Suzuki-kupa. Az U17-es korosztály rangos nemzetközi tornáját immár a 2007-2008-as idény óta rendezik meg. Eleinte még Székesfehérváron is játszottak mérkőzéseket, azonban a Pancho Aréna, és a felcsúti edzőközpont elkészülését követően a teljes esemény otthona Felcsút lett. 
A tornát ezúttal egy év kihagyás után rendezik meg ismét, tavaly a Magyarország által rendezett U17-es Európa-bajnokság miatt nem tartotátk meg a rendezők. 

Ahogy az a legutóbbi, 2022-es Puskás-Suzuki-kupán is volt, idén is nyolc együttes szerepel majd. Ezúttal a portugál Sporting CP, az olasz Juventus FC, a spanyol Real Madrid CF, a görög, Panathinaikosz, a belga KRC Genk és újoncként a skót Rangers FC kapott meghívást a külföldi csapatok közül, míg Magyarországot a viadal névadójának, Puskás Ferencnek korábbi klubja, a Budapest Honvéd-MFA képviseli, valamint a házigazda Puskás Akadémia FC. 

A gárdákat kétszer négy fős csoportokba osztották be. Az A jelű négyesbe került a Real Madrid CF, a KRC Genk, a Rangers FC és a házigazda Puskás Akadémia FC, míg a B kvartettbe a Sporting CP-t, a Juventus FC-t, a Panathinaikoszt és a Budapest Honvéd-MFA-t sorsolták.

A találkozók kétszer harmincperces félidőből állnak. A csoportkörben – amely vasárnap zárul – minden alakulat három mérkőzést játszik, majd a végeredmények alapján kialakul a hétfői helyosztók párosításai. A bronzmérkőzést és a döntőt is a Pancho Arénában rendezik.

– Örülök annak, hogy ilyen remek csapatok ellen játszhatunk, aminek az előnyei és a hátrányai is megvannak. Mi igyekszünk az előnyöket kihasználni. Szeretném, ha a magyar virtus megjelenne a pályán, ezt mondtam a fiúknak is – nyilatkozta a bajnokcsapat edzője, Laczkó Zsolt a puskasakademia.hu-nak.

A csütörtöki, nyitó napon elsőként 13.30 órától a Sporting CP lép pályára a Juventus ellen, majd a 15.15-től a Real Madrid CF–KRC Genk összecsapással folytatódik a program, amit a Rangers FC–Puskás Akadémia FC találkozó zár 17.00 órától a Pancho Arénában. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában