Utánpótlás

2024.05.17. 19:06

Somogyi góllal nyertek Fejérben

Továbbra is életben tartotta reményeit a Puskás Akadémia FC, amely 1-0-ra legyőzte a belga Genket a Puskás-Suzuki-kupa második mérkőzésén.

Szabó Róbert

Fantasztikus győzelmet aratott Laczkó Zsolt csapata

Fotó: puskasakademia.hu

A Rangers elleni 3-2-es vereség után a belga Genk ellen lépett pályára Laczkó Zsolt csapata a Puskás-Suzuki-kupa pénteki játéknapján. A döntős álmok életben tartásához a felcsútiaknak kötelező volt a győzelem.

Az első nagyobb helyzet a belgák előtt adódott, de Matthias Wamu gyenge lövése Bozó Mirkó kezében halt el. A 14. percben aztán a felcsútiak is kapura lőttek, Kenéz Kristóf kecsegtető helyzetből,tizenhét méterről bombázott, de nem tudta kellően leszorítani a labdát. Nem sokkal később aztán Artem Tiscsuk is próbálkozott, de ő sem talált célt. A Puskás Akadémia bár letámadásával meg tudta akadályozni, hogy a Genk veszélyes támadásokat vezessen, de nagy veszélyt nem jelentett ellenfele kapujára. A 28. percben aztán Miskolczi Domonkos lódult meg középen, majd lőtt, de Lucca Mounganga bravúrral szögletre mentett.

Az első harminc perc után a második játékrész ismét egy Genk-helyzettel indult. Hol az egyik, hol a másik fél tudott ezután veszélyeztetni, a védelmek azonban remekül tartották magukat. A rendes játékidő utolsó percében mégis jött a slusszpoén, szerencsére a Puskás Akadémia oldalán: balról végezhetett el egy szögletet a házigazda, amelyből Somogyi Ádám talált a kapuba, ezzel megszerezve a győzelmet jelentő gólt csapatának, 1-0.

16. Puskás–Suzuki-kupa, A-csoport

Puskás Akadémia–KRC Genk 1–0 (0–0)
Vezette: Kovács I. (Bagi, Ország)

Puskás Akadémia: Bozó – Cserkuti, Mészáros B., Vitályos, Pál B., Kenéz, Shnaider, Miskolczi, Mondovics, Tiscsuk, Somogyi Á. Csereként pályára lépett: Onsteijn, Barry, Bafdili, Touré
Genk: Mounganga – Tran, Cauwel, Bouazzaoui, Da Costa, Dapa, La Barbera, Reumers, De Wannemacker, Wamu, Kapers. Csereként pályára lépett: Sztojkov, Tóth O., Zahorán

Gól: Somogyi Á. (60.)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában