MOL Magyar Kupa

2024.05.17. 20:00

Pályafutása legnagyobb sikerét érte el a székesfehérvári kupagyőztes

A székesfehérvári születésű Szabó Bálint is pályára lépett a Paksi FC-ben a Ferencvárosi TC elleni Magyar Kupa-döntőben. A középpályással beszélgettünk a sikerről, az azt követő ünneplésről és az utolsó fordulóról.

Szabó Róbert

Szabó Bálint (zöldben) a Paksi FC-vel megnyerte a Magyar Kupát

Fotó: paksifc.hu

– Nem mindennapos dolgot éltünk át, óriási élmény volt ennyi ember előtt játszani egy ilyen fontos mérkőzésen. Szavakban talán ki sem tudom fejezni magam, hogy mit éreztem azon az estén. Óriási élmény volt mindenkinek, az pedig csak hab volt a tortán, hogy megnyertük. A szív diadala volt ez, amely pályafutásom eddigi legnagyobb sikere – mondta lapunknak Szabó Bálint, a Paksi FC középpályása. A Fehérvár FC-nél nevelkedett futballista hozzátette, a kőkemény csapatmunkának köszönhető, hogy megnyerték a MOL Magyar Kupát, de Szappanos Péter is ihletett formában védett, akinek meghatározó szerepe volt a győzelemben.

A székesfehérvári születésű 23 esztendős középpályás a saját teljesítményével kapcsolatban elmondta, úgy érzi hozzá tudott tenni a csapatjátékhoz. 

– A vezetőedző azt kérte, hogy próbáljam elérni, hogy fent maradjon az ellenfél térfelén a labda, próbáljak meg cselezni, rávinni a védelemre a labdát, ez pedig úgy érzem, hogy sikerült is. Szerintem jó teljesítményt tudtam nyújtani – fogalmazott Szabó.

A siker után a jól megérdemelt ünneplés sem maradt el.

– Nem szeretnénk senkit becsapni, a kupadöntő után nem a szombati mérkőzés járt a fejünkben. Már az öltözőben elkezdtük az ünneplést, aztán még utána is folytattuk, de tegnaptól már a szombati meccsre koncentrálunk – folytatta a középpályás. 

Szombaton óriási csata várható, hiszen a Paksi FC a Kisvárdával találkozik, és ha nem tud nyerni, a Fehérvár FC pedig legyőzi a Diósgyőri VTK-t, akkor a Tolna vármegyei együttes elbukja a második helyet.

– Óriási téttel bír az utolsó forduló, meg kell nynünk ezt a mérkőzést, hiszen óriási dolog lenne a városnak és a csapatnak is, ha kupagyőzelemmel és ezüstéremmel zárnánk a szezont. Az a célunk, hogy megőrizzük a pozíciónkat és remélhetőleg ez sikerülni is fog – zárta gondolatait Szabó Bálint.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában