Kosárlabda NB I/A

2024.05.13. 18:18

Közelségbe kerülhet a bronzérem

A magabiztos, 104-77-es hazai győzelem után ezúttal idegenben lép pályára az Arconic-Alba Fehérvár a Zalakerámia ZTE KK ellen a kosárlabda NB I/A rájátszás bronzcsatájának második mérkőzésén.

Szabó Róbert

Hazai pályán simán nyert, most idegenben folytathatja az Alba

Fotó: Simon Erika

Az elődöntőben nem sikerült az Arconic-Alba Fehérvárnak  felülmúlnia az NHSZ Szolnoki Olajbányászt, így a bronzért küzdhet a rájátszás további szakaszában. Az ellenfele pedig az a Zalaegerszeg, amely a Falco KC Szombathellyel szemben maradt alul az előző körben.

A székesfehérváriak magabiztos győzelemmel kezdték a párharcot, szó szerint lesöpörték a parkettről a zalaegerszegieket. Az első negyedben már ötpontos különbséget alakítottak ki Alejandro Zubillagáék, a másodikban pedig további néggyel növelték a különbséget. A második félidőben sem kellett aggódnia az Alba szurkolóinak, hiszen csapatuk 18 pont különbséggel megnyerték azt, így a találkozót is 104-77-re. A sikerben óriási szerepe volt Vojvoda Dávidnak, aki 29 pontig jutott, de óriásit melózott James Dickey is, aki 20 pontja mellett 20 lepattanóig jutott. A dupla-dupla még Isaiah Philmore-nak is összejött: a német légiós 17 pontot dobott, tízszer szedett lepattanót.

A két fél Zalaegerszegen folytatja a párharcot, ahol legutóbb március 23-án csaptak össze az alapszakasz 25. fordulójában. Akkor a harmadik negyed végén még néggyel az Alba vezetett, de az utolsó játékrészt tízzel behúzta a ZTE, így a találkozót is 89-83-ra. A székesfehérváriak legutóbb 2022 októberében tudtak nyerni a zalaiak otthonában, akkor 76-70-re.

A győzelem azt jelentené, hogy az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcban az Alba két sikerrel állna, így a május 17-i, pénteki hazai mérkőzésen le is zárhatná a párharcot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában