Motorokat beindítani

2024.05.02. 17:53

Kovács Bálint már rajtra kész

A 22 éve ellenére már rengeteg nemzetközi rutinnal rendelkező Kovács Bálint megkezdi szereplését a 2024-es IDM szezonban.

Szupkai Gábor

Kovács Bálint ennek a BMW-nek is "kinyomja a szemét" a hétvégén

Fotó: JLR

Néhány hétvégével korábban még endurance kategóriában a Le Mans-i 24 óráson motorozott, hétvégén viszont egészen más típusú száguldozásban lesz része a fehérvári versenyzőnek.

Tavaly a rendkívül erős német bajnokságban (IDM) Kovács Bálint abszolút újoncként egy gyári BMW nyergében összetettben a 8. helyen végzett. Hétvégén pedig már második idényét kezdi meg az IDM-ben, a Superbike kategóriában. A fehérvári motoros tavaly jól szerepelt a hétvégi szezonnyitó helyszínén, Sachsenringen, ugyanis egy 6. és egy 7. hellyel távozhatott. Ezúttal a még jobb szereplés érdekében egy kétnapos teszten vett részt Hockenheimben, amit igencsak hasznosnak tartott, hiszen így még előrébb tart a gyári BMW-vel való összecsiszolódásban.

Amit azonban nem tudhat előre megszokni, az az új, a MotoGP-hez hasonló időmérő formátum lesz. A versenyzők már pénteken a Pre Superpole keretein belül küzdhetnek a Top12-be kerülésért, amellyel egyenes út vezet a Superpole 2-be. Akinek ez pénteken nem sikerülne, 3 pilóta a Superpole 1-ből is bekerül a 2-be, ahol már az első rajtkockáért lehet majd küzdeni.

Kisebb technikai hibáktól eltekintve szinte tökéletes tesztet teljesítettünk. Az adatok és a saját érzéseim is azt mutatják, nagyon jó irányba indultunk el a beállítások terén. Nagyon bizakodó vagyok annak ellenére, hogy a hétvégére igencsak változékony időt jósolnak, ráadásul a mezőny is bővült. Tetszik az új időmérős rendszer, abban bízom, hogy már pénteken ki tudom harcolni a Superpole 2-be jutást – jelentette ki Kovács Bálint.

Az IDM 2024-es versenynaptára

május 3-5. Sachsenring

május 31. - június 2. Oschersleben

június 21-23. Most

július 26-28. Schleizer Dreieck

augusztus 16-18. Assen

augusztus 30. - szeptember 1. Nürburgring

szeptember 20-22. Hockenheim

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában