Előzött az MTK

2024.05.04. 20:51

Két góllal bukott négypontos csatát a Kohász

Fordulatos mérkőzést vívott egymással a két közvetlen rivális, a Dunaújvárosi Kohász KA és az MTK Budapest a K&H Liga női kézilabda NB I 21. fordulójában.

Ferencz Balázs

Sallai Nikolett három gólig jutott

Forrás: DKKA

Pont nélkül búcsúzott a dunaújvárosi csarnoktól a Kohász. Ebben a pontvadászatban már csak idegenben lép pályára a DKKA, a váci, kisvárdai és győri kiruccanás előtt az MTK Budapest ellen kellett volna megerősíteni a pozíciót a középmezőnyben. 

Nem is kezdett rosszul a Dunaújváros, két gyors góllal rajtoltak a hazaiak, majd a fővárosiak emberelőnyben egyenlítettek. Arany, Paróczy és Szalai találataival újra meglépett a Kohász a 9. percre, 5-3. Nagy volt az iram, amiből a piros-fehérek profitáltak, Borgyos üres kapus gólja hizlalta háromra a különbséget a 11. percben (8-5), ekkor kért időt az exdunaújvárosi tréner, Vágó Attila. A taktikai szünet nem torpantotta meg a DKKA együttesét, Borgyos, Sallai és Paróczy találataival már hat góllal vezetett, 12-6. A félidő második felében felébredt az MTK, többször felzárkózott, de az egalizálással nem kacérkodott, egészen a szünet előtti pillanatokig. 18-14-es hazai vezetést követően sorozatban három gólt szereztek a kék-fehérek, s egy gólra kapaszkodtak, 18-17.

Fordulás után még meglépett egyszer három találatra a Kohász, de ezután már az MTK dirigált. A 40. percben egyenlített a vendég, majd Pelczéder Orsolya üres kapura szerzett vezetést az MTK-nak, a meccs során először, 22-23. Józanító volt a pofon, erőből kerekedett felül ismét a Kohász, Sallai fél percen belül szerzett két góljával visszavette a vezetést, de az újabb hullámvölgyben lubickolt az MTK, az 50. percig 6-0-s sorozatot hintett, 25-30. Arany, Agócs és Szalai révén visszajött háromra a Dunaújváros, azonban a látogató rendre megrázta magát, s biztos előnyt kovácsolt. Kitették a szívüket a pályára Borgyosék, az utolsó előtti percre bitang kemény munkával visszakapaszkodtak egy gólra. Mindössze három perc alatt szerzett négy góllal visszajöttek kettőre sőt, Török gólja után már csak egy volt a hátrány az 59. percben. Fél perccel a lefújás előtt azonban Dakos Noémi lezárta a meccset, 34-36.

Győzelmével az MTK-Budapest megelőzte a tabellán a Dunaújvárosi Kohász KA alakulatát, mely így a nyolcadik.
 

 

DKKA – MTK Budapest 34-36 (18-17)

DKKA: Oguntoye – Arany 4, Trawczynska 2, Borgyos 7, Paróczy 4, Szalai 9, Sallai 3. Csere: Wéninger (kapus), Moreno 1, Nick, Bouti, Lakatos, Török 2, Horváth A., Agócs 2, Gajdos. Vezetőedző: Paic Róbert, Virág Roland.

MTK: Győri, Szőke (kapusok) - Farkas J. 10/5, Dakos 8/2, Kekézovity 4, Poczetnyik L. 3, Pelczéder 3, Mészáros-Mihálffy 3, Papp D. 2, Andróczky 2, Fekete B. 1, Weisheitel, Ferenczy F., Kobela, Koczka, Török. Vezetőedző: Vágó Attila

Kiállítások: 6 ill. 8 perc
Hétméteresek: 6/5 ill. 7/7

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában