Magony Tamás országos díjat kapott

2024.05.08. 10:44

Elismerték a vármegye sportjának fáradhatatlan motorját

A Magyar Sport napja alkalmából Esterházy Miksa-díjat kapott áldozatos szervező munkájáért a Székesfehérvár MJV Polgármesteri Hivatal Szervezési Irodáján dolgozó sportmunkatárs, Magony Tamás.

Ferencz Balázs

Magony Tamás az elismeréssel

Forrás: Magyar Diáksport Szövetség

A Puskás Arénában Schmidt Ádámtól a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkárától és Gyulay Zsolttól, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökétől vehette át a rangos elismerést a koronázóváros és a vármegye sportjának motorja, Magony Tamás. A fehérvári sportszervező a Nyitott Tornatermek program megalapozója és éltetője, a szabadidősportban végzett több évtizedes, elkötelezett munkájával érdemelte ki az Esterházy Miksa-díjat.

1875. május 6-án a budapesti Szabadság téren rendezték meg Európa első hivatalos szabadtéri sporteseményét, amely előtt tisztelegve az ezredforduló óta ezen a napon ünnepeljük a magyar sportot. Magony Tamás mellett Jancsár Lászlót, a Tiszaújvárosi Kajak-kenu és Sárkányhajó Egyesület vezetőjét, és Török Enikőt, a Magyar Úszószövetség szakmai vezetőjét is Esterházy Miksa-díjjal jutalmazták. 

Magony Tamás gyermekkori lakhelyén, Érden szerette meg a sportot, s már diák korában is szervezte a versenyeket és a csapatokat társai között. Kazincbarcikán tanárként dolgozott, s oktatta a tollaslabdát, majd 1993-ban Székesfehérvárra költözött, a Városi Sporthivatalban közalkalmazott sportmunkatársként és ezt követően 1995 óta, jelenleg is köztisztviselőként dolgozik a polgármesteri hivatalban.

Lelkes, fáradhatatlan szervező munkájának eredményeként gyermekek és felnőttek ezreit mozgatják meg rendszeresen az általa is gondozott programok, mint például a Nyitott Tornatermek, vagy a Nordic Walking.

A Magony Tamással  készült interjúnkat a napokban olvashatják a feol.hu-n és a Fejér Megyei Hírlapban.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában