Még négy lehetőség

2024.05.10. 16:52

Budaörs sem bevehetetlen

Négy forduló van hátra a női kézilabda K&H Liga 2023/24-es szezonjából, és az Alba Fehérvár KC-nek még komoly feladatai vannak.

Szupkai Gábor

Ősszel Afentáler Sára (labdával) volt a nyerőember

Fotó: Fehér Gábor

Szerencsére a vereségszéria már a múlté, az elmúlt hétvégén a Kisvárda ellen kulcsfontosságú két pontot írtak be a fehérvári lányok neve mellé a tabellán. Ám ami igazán biztató volt, az a játék, hiszen magabiztos győzelmet arattak a lányok, és hosszú hónapok óta nem voltak ennyire élesek, végre megvolt a gyilkos ösztön és ami a legfontosabb, nem voltak hullámvölgyek. 

Jó lenne most másolni a tavalyi novembert, mert akkor egymás után nyerte a fontos meccseket az Alba, köztük a Budaörs elleni, hazait is. Akkor Afentáler Sára utolsó másodperces hétméteresével nyert az Alba FKC. Azóta persze sok víz lefolyt a Dunán, de izgalmas összecsapás várható szombaton. 

A Budaörs rutinosabb, tapasztaltabb csapat nálunk, az átlagéletkor magasabb, ami önmagában mellettük szólna. Azonban a hétvégi, fontos sikerünknek köszönhetően jó irányba indultunk el, erőt merítettünk a magabiztos győzelemből. Ha ez a fiatalos lendületünkkel párosul, akkor bármire képesek lehetünk. Nem szerettük volna semmiképpen sem a végére hagyni a bennmaradás kérdését, így múlt héten extra motiváció volt a fejekben, ami meghozta a győzelemhez szükséges erőt. Ha hasonló elszántsággal vetjük bele magunkat az elkövetkező meccsekbe, akkor képesek lehetünk bárki ellen nyerni a középmezőnyből mondta Szabó Kitti az Alba Fehérvár KC irányítója. 

És mit gondol az őszi meccs egyik hőse, Afentáler Sára?

Itthon jó meccset játszottunk a Budaörs ellen ősszel. Erős csapat, idős és tapasztalt játékosokkal minden poszton, úgyhogy alaposan fel kell készülnünk, de ha a múltheti, Kisvárda-meccsből tovább tudjuk hozni a formánkat, akkor idegenben izgalmas mérkőzésre készülhetünk, ahol természetesen szeretnénk megszerezni a két pontot. Ha mind a védekezés, mind a kapusteljesítmény ilyen marad, akkor számunkra kedvező eredményben reménykedhetünk. A Kisvárda elleni találkozó nagyon jót tett a csapatnak lelkileg, visszarakott minket arra az útra, ahol lennünk kell. Azóta gőzerővel és motiváltan megy a csapat előre, úgyhogy sokat profitálunk ebből Budaörsön.

Az összecsapás 2024. május 11-én (szombaton) 17 órakor kezdődik a Városi Sportcsarnokban, Budaörsön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában