Kézilabda

2024.05.19. 12:53

Bravúrgyőzelem a listavezető ellen (galéria)

Az NB II-es férfi kézilabda-bajnokság Észak-Nyugat csoportjának felsőházi rájátszásának 7. fordulójában a cunderesek ötgólos hátrányból fordítva fektették két vállra az éllovast szombaton.

Krebsz András

Fotó: Kricskovics Antal

Máv Előre-Cunder Kézisuli–Balatonfüred Kézilabda Akadémia 26-23 (13-13).

VOK, 100 néző, vezette: Horváth K., Krupánszki.

Cunder FODOR 1 – Bándi 1, CSÓKA 4, Pintér 3. BORSOS 4, Bakos 1, Dobos 2. Csere: Pál (kapus), KOVÁCS G. 5, Tuba-Kovács, RUPRECHT 4, Poór 1, Posta, Ferenczi, Bárdos, Konc. Edző: Erdei Krisztián.

Eredmény alakulása: 8. perc: 2-3, 14. p.: 5-6, 21. p.: 6-11, 27. p.: 12-12, 38. p.: 16-19, 48. p.: 21-20, 55. p.: 25-22.

Kiállítások: 10 ill. 0 perc

Hétméteresek: 2/0, ill. 5/4

Utolsó hazai bajnoki összecsapásán szezonbeli legnagyobb fegyvertényét hajtotta végre az Erdei Krisztián irányította Cunder csapata, a Balatonfüred legyőzésével még a 4. hely is elérhető közelségbe került Fodor Péterék számára.

A megszokottól eltérően ezúttal a Bakos, Pintér, Borsos belső hármassal rohamozó székesfehérvári alakulat az első negyedórában gond nélkül tartotta a lépést az esélyesebb vendégekkel szemben, ezt követően azonban a BKA rákapcsolt és a mérkőzés harmadához érve ötgólos előnyt épített. A játékrész hajrájában Kovács és Ruprecht is megvillant, a szünetre döntetlennel vonultak az együttesek.

A fordulás után ismét elléptek a Balaton-partiak, ám ezúttal csak három volt közte. Borsos zsinórban háromszor is beköszönt, Dobos pedig egalizált (20-20). A közel háromperces gólcsendet a hasznosan kézilabdázó Kovács törte meg, innentől az Erdei-legénység nem engedte ki a kezéből a sikert.

– Megmutattuk, mire vagyunk képesek. Gőzerővel mentünk előre, végre működött a kemény védekezés, gyors lerohanás kombinálása, ha mégsem, akkor pedig hosszú lefolyású, türelmes támadásokkal szétszedtük az ellenfél védelmét. Jól sikerültek a döntéseink, szeretném az egész csapatot kiemelni – mondta Erdei Krisztián, a cunderesek tréner a mérkőzés után.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában