A fehérvári szurkolók miatt is

2024.05.02. 20:43

Amerikai center Fehérváron

A Hydro Fehérvár AV19 lecsapott a 19 évet követően a rájátszásról lemaradó Vienna Capitals ICEHL-csapat egyik legjobb játékosára, Trevok Cheekre.

Szupkai Gábor

Sok ilyen kiálltást szeretnénk látni Fehérváron is

Fotó: fehervarav19.hu

Az amerikai center junioréveit a WHL-ben töltötte, majd hat szezont húzott le az AHL-ben – időnként az ECHL-be lejátszva -, 2019-ben költözött át Európába. Két dániai szezont követően két idényben a svéd másodosztályban játszott, mielőtt 2023 nyarán az ICEHL-es Vienna Capitalshez igazolt, ahol a gárda házi gólkirálya lett: 48 alapszakasz mérkőzésen húsz alkalommal talált be az ellenfelek hálójába, illetve kiosztott 13 gólpasszt is. 33 pontjánál csak a 41 egységig jutó szlovén Rok Ticar volt jobb a Capitalsben. Cheeknek a Fehérvár lesz az ötödik európai állomáshelye: eddig minden együttesénél végigjátszotta a szezont, ám egy évnél tovább sehol sem maradt.

Az egyik fő ok, amiért úgy döntöttem, hogy csatlakozom a csapathoz, az a csapat tavalyi játékának színvonala, és az a törekvésük, hogy a következő szezonban még jobbak legyenek. Nyilvánvalóan sok minden szerepet játszik egy ilyen döntésben, de végülis a bajnoki cím megszerzésének lehetősége a legfontosabb. Beszéltem Szélig Viktorral, a csapat general menedzserével és ami a legjobban tetszett a vele való beszélgetésben, hogy a csapat céljai és törekvései hasonlóak az enyémekkel magyarázta Fehérvárra való igazolását Cheek.

Az új center nagyon pozitívan áll az ellőtte álló szezonhoz Székesfehérváron. 

Miután az előző szezont Bécsben töltöttem, jól ismerem a ligát. Nem sokat tudok még a játékosokról és a magyar hokiról azon kívül, hogy múlt szezonban a Fehérvár ellen játszottam és nagyon megfogott a fehérvári szurkolók szenvedélye. Izgatottan várom, hogy a csapat mellett léphessek pályára és részese legyek a fehérvári szurkolók által nyújtott hangulatnak és támogatásnak. Az erősségem, hogy kemény játékot játszom mind támadásban, mind védekezésben, és szeretek gólokat szerezni. Fő célom a csapat győzelme mesélte magáról Trevor Cheek, aki a 39-es mezszámot fogja viselni.

Trevor Cheek a Fehérvár ötödik légiósigazolása, korábban Rasmus Reijola kapust, Joel Messner és Martin Stajnoch hátvédeket, Chris Brown csatárt, valamint a magyar válogatott Sebők Balázst és Erdély Csanádot jelentette be a klub.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában