ICEHL rivális

2024.05.08. 19:26

A Gyergyói HK az ICEHL-be tart

Szilassy Zoltán és Góga Attila is más feladatot kap., előbbi feladata a 2026-os csatlakozás előkészítése.

Szupkai Gábor

Fotó: Horog László

A 2023-ban a gyergyóiakkal Erste Ligát nyerő, és korábban a Dunaújvárosban játszó Szilassy Zoltán már nem vezetőedzőként irányítja a gyergyószentmiklósiakat annak érdekében, hogy 2026-ban csatlakozzanak az osztrák ligához.

A Gyergyói HK bejelentette, hogy a Szilassy Zoltán és Góga Attila más feladatot lát el a következő idénytől. Az eddig vezetőedzőként dolgozó Szilassy a jövőben sportigazgatóként tevékenykedik, míg Góga Attila csapatvezető lesz. 

A magyar válogatott stábjában a Hydro Fehérvár AV19 vezetőedzőjével, Kiss Dáviddal egyaránt másodedzőként dolgozó Szilassyt 2020 októberében nevezték ki a GYHK vezetőedzőjének, és 2023-ban irányításával az Erste Liga aranyérmét szerezték meg. 

A legutóbbi divízió 1/A-s vb-n a román válogatottat irányító Dave MacQueen mellett dolgozó Góga szintén azóta látta el a másodedzői feladatokat a gyergyószentmiklósiaknál. A klub közleményében szerepel, hogy “Szilassy egyszerre fogja felügyelni és koordinálni a felnőtt csapatnál és az utánpótlásnál folyó szakmai munkát és dolgozik azon, hogy 2026-ra készen álljunk az ICEHL ligához való csatlakozásra.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában