Itt valami készül

2024.04.29. 17:28

Osztrák bajnok hátvédet igazolt a Hydro Fehérvár AV19

A 33 éves, KHL-rutinnal is rendelkező szlovák hátvéd hazája bajnokságában is szerzett aranyérmet.

Szupkai Gábor

Martin Stajnoch már ismeri a siker ízét

Fotó: fehervarav19.hu

A Hydro Fehérvár AV19 bejelentette Martin Stajnoch szerződtetését. Az 1990-ben született szlovák hátvéd 2015-ig a Slovanban játszott, ahol 2012-ben bajnoki arany részese volt, és további három évnyi KHL-szereplésre is maradt a pozsonyiaknál. 

Az elmúlt években megfordult Csehországban, Oroszországban, Németországban, valamint több alkalommal is szerepelt osztrák klubban. Stajnoch két időszakban is szerepelt a Salzburgnál, 2023-ban részese volt a klub ICEHL-bajnoki címének. 

A legutóbbi idényt Linzben töltötte, ahol 49 mérkőzésen két gólt lőtt és hét gólpasszt jegyzett. 

A csapat már régóta a liga legjobb hat csapata között van, és most az lesz a célunk, hogy megszerezzük az első helyet a bajnokságban. Emellett részt fogunk venni a CHL-ben és az új arénában játszhatunk. Ezek mind pozitív dolgok, ezért döntöttem úgy, hogy Fehérvárra igazolok. Szeretném, hogy jól kezdjük meg a szezont szeptemberben, és jó mérkőzéseket játszunk majd Európa legjobb csapatai ellen a CHL-ben. Ezen kívül természetes a cél, hogy a szezon során a legjobb csapatok közé tartozzunk, és nehéz legyen legyőzni minket, különösen hazai pályán - nyilatkozta érkezéskor a szlovák bekk.

Ezzel a finn kapus Rasmus Reimola, Sebők Balázs, Erdély Csanád, a kanadai hátvéd Joel Messner és a csatár Chris Brown után Stajnoch lett a Hydro Fehérvár AV19 hatodik új igazolása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában