Kosárlabda NB I/A

2024.04.29. 20:22

Idegenben folytatja az Alba

A hazai pályán aratott 92-83-as győzelem után ezúttal idegenben lép pályára az NHSZ-Szolnoki Olajbányász ellen az Arconic-Alba Fehérvár a kosárlabda NB I/A rájátszás elődöntőjének második mérkőzésén.

Szabó Róbert

Az Arconic-Alba Fehérvár hazai pályán meggyőző játékkal rukkolt elő

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Nem került egyszerű feladat elé az Arconic-Alba Fehérvár, miután továbbjutott a Sopron KC ellen a kosárlabda NB I/A rájátszásának elődöntőjébe, hiszen ott az ősi rivális, NHSZ-Szolnoki Olajbányász várt rá.

Az első találkozón a székesfehérváriak bár az első negyedben hatpontos fórra tettek szert a második felvonásban a szolnokiak le is dolgoztak  hátrányukat és meg is fordították az állást. Ez sem volt azonban elég ahhoz, hogy nyerjenek a vendégek, hiszen az Alba előbb nyolc ponttal megnyerte a harmadik, majd hárommal a negyedik negyedet, így 92-83-ra behúzta a találkozót és megőrizte pályaelőnyét.

A folytatás nem biztos, hogy ilyen egyszerű lesz, hiszen Vojvoda Dávidék ezúttal idegenben, a Tiszaligeti Városi Sportcsarnokban lépnek pályára. Legutóbb január végén csaptak itt össze a felek. Akkor 97-81-es sikernek örülhetett Alejandro Zubillaga legénysége. Azon a találkozón Anthony Roberts vitte a hátán a csapatot, 23 pontot dobott, de Siyani Chambers és Vojvoda Dávid is eljutott 16-ig. 

Ha az elmúlt öt Szolnokon rendezett találkozót nézzük akkor is a székesfehérváriak állnak jobban, hiszen hármat megnyertek, csak kétszer kaptak ki, akkor is mindkét alkalommal hosszabbításban.
A feladat nem egyszerű, azonban ha sikerrel veszi azt a Zubillaga-legénység, akkor május 3-án, pénteken le is zárhatja a párharcot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában