Röplabda kupa

2023.11.15. 18:13

Kicsikarta a Loki a győzelmet

A MÁV Előre-Foxconn férfi röplabda csapata a MEVZA Közép-európai Ligája 1. körének második napján a szlovák TJ Spartak Myjava együttesét négyszettes összecsapáson legyőzte.

Káldor András

Pesti Marcell (fehér) néhányszor meglepte a szlovákokat, 11 pontot szerzett

Fotó: Fehér Gábor / FMH

MÁV Előre-Foxconn – TJ Spartak Myjava (szlovák) 3:1 (20, 23, -15, 18)
Székesfehérvár, 60 néző
Vezette: Gregor Novak, Bernard Valentar (szlovénok).
MÁV Előre-Foxconn: Eke 3, Koci 18, Pesti 11, Dileo 3, Janke 19 Tomanóczy B. 4. Csere: Takács M. (Liberó), Boa, Fazekas 6, Sebestyén 2, Szabó V. 3, Ambrus B. 4. Edző: Dávid Zoltán.
TJ Spartak Myjava: Konc 8, Valo 1, O. Zeman 6, M. Zeman 13, Viskup 22, B. Skasko 16. Csere: Pánko (liberó), Pollák. Edző: Vitalii Osipov

A Loki első mérkőzéséhez képest sokkal foghíjasabb lelátó előtt léptek pályára a csapatok, pedig sajnálhatják a röplabda barátok, mert színvonalas mérkőzést játszott az első nap két győztes csapata. A keddi második találkozón ugyanis 3:1-re legyőzte a MOK Mursa Osijek gárdáját a Spartak.

Az első szett szorosan alakult egészen 19:17-ig, ezt követően fokozatosan ellépett ellenfelétől a MÁV Előre, és biztosan nyert. A második játszma már nyögvenyelősre sikeredett. Jobban indított a szlovák legénység 1:6-ra is vezetett, mire beindultak a fehérváriak, és Pesti Marcell vezérletével kiegyenlítettek. Végig a kék-fehérek nyomában volt a szlovák Extraliga jelenlegi ötödik helyezettje, de a végjáték Dávid Zoltán vezetőedző tanítványaié lett.

Fotó: Fehér Gábor / FMH

A harmadik játszmára viszont kiütköztek a fáradság jelei, és ezt kíméletlenül kihasználták a vendégek. 2:8 után már nem sok sanszot adtak, jöttek a fehérvári cserék, a kezdők pedig készülhettek a negyedik etapra.

Nem véletlenül pihentette őket Dávid Zoltán, mert frissebben játszottak a folytatásban, és a korábban mutatott játékkal megnyerték a mérkőzést.  
- Ezúttal kijött a fáradtság. Amikor az egyik nap a szlovák bajnokság legjobb csapata ellen kell játszanod, aztán másnap ismét tétmeccs van, akkor el tud fogyni az erő, mivel nem vagyunk ehhez hozzászokva. Az első két szettben így is uraltuk a játékot. A harmadik szettben esett vissza a koncentráció, ezért is próbáltam változtatni, frissebb játékosokat behozni, és kicsit blokkot magasítani. Végül teljesen jól megoldották a srácok, elégedett vagyok a teljesítményükkel. – mondta a találkozó után a fehérváriak szakvezetője.
A MÁV Előre-Foxconn a torna harmadik napján, csütörtökön a MOK Mursa Osijek ellen lép a VOK parkettjára, 17 órától.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában