Reichert Jázmin Európa-bajnok!

2023.05.06. 22:11

Nem kímélte a fejeket

Remekül szerepeltek a Vértesi Tömegsport SE karatékái a WKB kontinensviadalán. Reichert Jázmin Európa-bajnoki címet szerzett, míg Králl Máté bronzérmet zsebelt be a spanyolországi Sabadellben.

Ferencz Balázs

A boldog fehérvári delegáció: Reichert Jázmin (balra), sensei Bőke Béla és Králl Máté

Forrás: Vértesi Tömegsport SE

Barcelona mellett léptek tatamira a Sensei Bőke Béla vezette fehérvári karatékák. Ha már küzdelembe álltak, átütő erővel támadták ellenfeleiket. A 13 esztendős Reichert Jázmin meggyőző fölénnyel nyerte az U14-es korosztály +50 kilogrammos súlycsoportját. Ami igen komoly fegyvertény, mert 17 versenyző szállt harcba.

Reichert Jázmin (szemben) dominált a mérkőzéseken
Forrás: Vértesi Tömegsport SE

- Először vagyok Spanyolországban, emlékezetes lesz ez az utazás. Nagyon jól éreztem magam az egész verseny során. Az első küzdelmemben egy ukrán versenyzővel mentem, őt kettő fejrúgással vertem meg. A második meccset is egy ukrán ellenféllel szemben vívtam, őt testre ütöttem, s határozott bírói döntéssel nyertem. A harmadik mérkőzésen egy lengyel lánnyal küzdöttem, ez volt a legnehezebb meccsem. Őt is leütöttem, de végül hosszabbításra került sor, határozott bírói döntéssel jutottam tovább a döntőbe. A negyedik küzdelemben is ukrán ellenféllel kerültem össze. Az első két percben megbontottuk a támaszát, és leütöttem, test KO-val nyertem. 

Nem igazán volt ellenszere Jázminnak, meggyőző fölénnyel utasította maga mögé a súlycsoport mezőnyét. 

- Nagyon jól bírtam kondival, egyáltalán nem volt ezzel probléma, és sokat jelentett, hogy a testre irányuló támadásaim ültek - emelte ki erényeit a fehérvári lány.

- Nagyon fegyelmezetten készült, szépen felépített rendszerben dolgozott a küzdelmek során is. Ha így folytatja, komoly versenyző válhat belőle  - fogalmazott versenyzőjéről Bőke Béla az újdonsült Európa-bajnok mestere.

Reichert Jázmin hét éve karatézik, full contact-ban öt éve versenyzik. A rengeteg munkában hisz, s legfontosabb alappillérnek a kitartást tartja a Ciszterci Szent István Gimnázium tanulója. Jázmin nagyon szeret karatézni, s az Európa-bajnoki címet követően a British Open-re készül, júliusban pedig világkupán versenyez.

A Vértesi Tömegsport SE a fiúk frontján is szállított érmet Sabadellből. Az U14 +55 kg-os kategóriájában Králl Máté az első meccsét nyerte két fejrúgással, majd a következő küzdelemben bírói döntéssel maradt alul a hosszabbításban. Máté első nemzetközi megmérettetésén bronzérmet szerzett ezzel.

Králl Máté (szemben) bronzérme is becsülendő
Forrás: Vértesi Tömegsport SE

A verseny lebonyolítását Kreitl Péter és Gudmon Gábor bíróként segítették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában