sportáguk jövője

2019.02.13. 22:20

Verbóczki Luca arany- és ezüstérme

A 15. Junior Visegrád Armwrestling Grand Prix megmérettetésen hat ország hatvanhét versenyzője összesen százharmincegy nevezéssel indult. A válogatott viadalt a Fejér megyei településre, Sárosdra hozták a szervezők.

V. Varga József

Verbóczki Luca a dobogó legmagasabb fokán Fotó: Barzsó István

Amint Csabai Attila, a Magyar Szkander Szövetség elnöke kifejtette: minden évben nagy várakozással tekintenek a februári verseny elé, hiszen az asztalhoz lépő fiatalokban van sportáguk jövője; a magyar válogatott tagjai a visegrádi országok legjobbjai ellen mérkőzhetnek. A V4-ek szkanderversenyét azért indították el annak idején, hogy a junior korú karbirkózók nemzetközi színtéren is rutint szerezhessenek. Integrált megmérettetésről van szó, így mozgáskorlátozott kategóriában is indultak versenyzők.

Verbóczki Luca a dobogó legmagasabb fokán Fotó: Barzsó István

A sárosdi Barzsó Istvántól megtudtuk: szombaton, kiváló körülmények között zajló verseny jó hangulatú, izgalmas mérkőzésein nagy csatákat vívtak az ifjak. Helyi versenyzőjük, Verbóczki Luca –60 kg-os kategóriában jobb kézzel aranyérmet, bal kézzel pedig ezüstérmet szerzett, így a lelkes rendezők úgy fogalmaztak, hazai részről sikeres GP-n vannak túl. A csapatversenyt Magyarország nyerte, megelőzve Szlovákiát és Lengyelországot. A további sorrend: Horvátország, Csehország, Dél-Korea.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában