A természet ihlető ereje

2024.05.22. 18:00

„Télidéző” – okleveles erdőmérnök festményeiből nyílik kiállítás

Május végén újabb időszaki festménykiállításnak ad otthont az Ercsi Eötvös József Művelődési Ház és Könyvtár kiállítóterme.

Héjj Vivien

Az érdi alkotóközösség egy tagjának munkáiból nyílik kiállítás a művelődési házban

Fotó: Elekes Gergő / FMH-archív

A Képzőművészek Érdi Közösségének tagja, Kovács Mátyás olajfestményeiből nyílik kiállítás az ercsi művelődési házban május 29-én, szerdán 17 órakor. Az alkotó hivatása szerint okleveles erdőmérnök, természet- és tájvédelmi szakmérnök. Az Érd Most közlése szerint Kovács Mátyás festészettel való elköteleződése 2005-ben kezdődött, az igali képzőművészeti táborban. Kezdetben pasztellel és akvarellel is kísérletezett, manapság kizárólag olajképeket fest.

A „Télidéző” című tárlatot Csepregi István, az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség volt főigazgatója nyitja meg. Az eseményen verset mondanak a Poly-Art művészei és közreműködik Falus Gábor zongoraművész, zeneszerző. A kiállítás a művelődési ház nyitvatartási idejében látogatható.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában