Kiállítás

2024.05.01. 12:32

Szegedi tárlatokon a Fejér vármegyei művészek munkái

Fejér vármegyei képzőművészek munkái is láthatók Szegeden: a REÖK Palota válogatott kiállításán, majd pedig a Táblaképfestészeti Biennálén is megtalálhatók a munkáik.

S. Töttő Rita

Koppány Attila: Belváros akril vászon

Fotó: Bárány T. Rézia

Szegeden, a REÖK Palota kiállító termeiben a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete (MAOE) tagjainak alkotásaiból nyílt válogatott tárlat, melyen a Székesfehérvári Művészek Társaságának három tagja állíthatta ki egy-egy munkáját. Bárány T. Rézia, Koppány Attila és Szegedi Csaba egy-egy alkotása látható a május 12-ig nyitva tartó kiállításon.

Bárány T. Rézia: Idol a paleotikumból
Fotó: Bárány T. Rézia

Ezt az eseményt követi a Táblaképfestészeti Biennálé, mely  a hazai képzőművészet egyik legjelentősebb visszatérő eseménye, amelyet szintén Szegeden rendeznek meg a REÖK Palotában – árulta el a feol.hu-nak Bárány T. Rézia, a Székesfehérvári Művészek Társasága tagja, a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének Fejér megyei képviselője. Hozzátette: a Biennálé anyagának válogatása az elmúlt napokban zajlott.

- A tárlat célja ezúttal is a hazai festészeti irányzatok, a művészeti ág kortárs fejleményeinek átfogó bemutatása. A Táblaképfestészeti Biennálé kétévente készít látleletet a hazai táblaképfestészet pillanatnyi helyzetéről, pályázat útján adva lehetőséget bármely kortárs aktív festőművésznek a részvételre. A nagyszabású eseményre idén is több mint hatszázötven jelentkező nyújtotta be pályázati alkotását. A Nátyi Róbert művészettörténész, a REÖK vezető kurátora, az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar dékánja, Fürjesi Csaba festő-, grafikusművész és Henn László András festőművészből álló zsűri, a rendkívüli felhozatal alapján 119 művész egy-egy alkotásból állította össze a XX. Táblaképfestészeti Biennálé kiállítási anyagát a nagyszabású tárlatra – foglalta össze Bárány T. Rézia, kiemelve: a zsűrizés eredményeképpen a beválogatott alkotások között található Bárány T. Rézia két alkotása, valamint  Fehér László,  Koppány Attila és Újházi Péter egy-egy táblaképe is.

Újházi Pézer: Jajj a mának
Fotó: Bárány T. Rézia

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában